Igualtat i Feminismes

Logo de la Generalitat de Catalunya

La Guia per als Fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere un encert pel Camp de Tarragona i el Baix Penedès

query_builder   9 maig 2022 09:19

event_note Nota de premsa

La Guia per als Fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere un encert pel Camp de Tarragona i el Baix Penedès

  • Els Consells Comarcals de les Garrigues, la Segarra i l’Alt Urgell han col·laborat entre ells distribuint les despeses dels projectes que s’han dut a terme amb els Fons del Pacte d’Estat.
  • La Guia per al fons del PEVG de la Secretaria de Feminismes aterra idees i alternatives pràctiques que poden ajudar als ajuntaments a executar projectes més grans i amb més capacitat d’impacte.
El Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere iniciat l’any 2019 ha suposat una nova via de creixement per a les polítiques públiques en enfront de la violència masclista al Camp de Tarragona i el Baix Penedès. Ara la Secretaria de Feminismes del Departament d’Igualtat i Feminismes alimenta la possibilitat de crear sinergies entre les diferents administracions i els ens locals amb una guia que proposa construir de manera mancomunda. “La guia ve a suggerir actuacions conjuntes com les que aquest any s’han fet al Baix Penedès, a l’Alt Camp o al Baix Camp” ha ressaltat la coordinadora territorial d’Igualtat i Feminismes a Tarragona, Eva Ferran Roig.

La Secretaria de Feminismes del Departament d’Igualtat i Feminismes va publicar la Guia per als Fons del Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere buscant facilitar les aliances territorials, afavorint la possibilitat d’agrupació entre ajuntaments i comarques per tal de poder executar projectes més grans i amb més capacitat d’impacte, “tots els consistoris que reben fons del Pacte d’Estat estan treballant, la qüestió és que l’impacte que pot tenir la campanya, és més petit si cada ajuntament escull un lema o tira per una direcció diferent”. En aquest sentit, “Al Baix Penedès s’ha executat un projecte mancomunat amb el Consell Comarcal per tal d’ampliar el personal i la itinerància del Servei d'informació i atenció a les dones (SIAD) de la comarca” ha afegit la coordinadora de Tarragona. Per la seva banda, l’Alt Camp i el Baix Camp han fet una proposta de campanya conjunta.

Prevenció, reparació i formació

L’acord unànime que va tenir lloc en l’última Conferència Sectorial extraordinària d’Igualtat celebrada a Madrid va permetre assolir la permanència del Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere i la creació d’un grup tècnic format per tots els governs de l’estat Govern. Aquest acord històric busca d’ampliar la seva cobertura als diferents àmbits i formes de violència masclista, com ja s’està fent a Catalunya i disposar d’un finançament estable i adequat per fer front a la violència masclista.

Les diferents accions que es contemplen des del fons del PEVG van des d’accions de sensibilització de la societat i de prevenció de les violències masclistes fins a la millora de la resposta institucional a les víctimes de violència masclista a través de la coordinació i el treball en xarxa, passant per campanyes que puguin visibilitzar l’atenció de les formes de violència masclista més enllà del context de parella o exparella. També s’inclouen accions per impulsar la formació dels diferents agents per a garantir una millor resposta assistencial a les dones víctimes de la violència masclista i a les seves filles i fills.

Respecte al grup de treball tècnic participat pels diferents governs està en procés d’elaborar una proposta d’acord per tal que sigui aprovada al mes de juliol.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia