Igualtat i Feminismes

Logo de la Generalitat.

Lleida treballa en diversos projectes amb els Fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere

query_builder   9 maig 2022 09:26

event_note Nota de premsa

Lleida treballa en diversos projectes amb els Fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere

  • Els Consells Comarcals de les Garrigues, la Segarra i l’Alt Urgell han col·laborat entre ells distribuint les despeses dels projectes que s’han dut a terme amb els Fons del Pacte d’Estat.
  • La Guia per al fons del PEVG de la Secretaria de Feminismes aterra idees i pràctiques concretes que poden ajudar als ajuntaments a executar projectes més grans i amb més capacitat d’impacte.
El Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere iniciat l’any 2019 ha suposat una nova via de creixement per a les polítiques públiques en enfront de la lluita contra la violència masclista al Camp de Tarragona i el Baix Penedès. Ara la Secretaria de Feminismes del Departament d’Igualtat i Feminismes alimenta la possibilitat de crear sinergies entre les diferents administracions i els ens locals amb una guia que proposa construir de manera mancomunda. “Els consistoris encara no han mancomunat serveis, però sí que estan treballant en aquesta perspectiva, col·laborant conjuntament per dur a terme projectes, és el cas de La Segarra on s’ha elaborat una guia de recursos” ha ampliat la coordinadora territorial d’Igualtat i Feminismes a Lleida, Elena Fuses Navarra.

La Secretaria de Feminismes del Departament d’Igualtat i Feminismes va publicar la Guia per als Fons del Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere buscant facilitar les aliances territorials, afavorint la possibilitat d’agrupació entre ajuntaments i comarques per tal de poder executar projectes més grans i amb més capacitat d’impacte. En aquest sentit, la coordinadora ha apuntat “els Consells Comarcals de les Garrigues, la Segarra i l’Alt Urgell han col·laborat entre ells distribuint les despeses dels projectes que s’han dut a terme”.

Prevenció, reparació i formació

L’acord unànime que va tenir lloc en l’última Conferència Sectorial extraordinària d’Igualtat celebrada a Madrid va permetre assolir la permanència del Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere i la creació d’un grup tècnic format per tots els governs de l’estat Govern. Aquest acord històric busca d’ampliar la seva cobertura als diferents àmbits i formes de violència masclista, com ja s’està fent a Catalunya i disposar d’un finançament estable i adequat per fer front a la violència masclista. A Lleida, des del 2019 s’han pogut dur a terme un seguit d’accions molt diverses, “El projecte Alt Urgell Coeduca que dota d'eines al professorat per incorporar la perspectiva de gènere i la coeducació com a prevenció de la violència masclista i la LGBTIfòbia, la distribució de lones contra la violència de gènere a tots els ajuntaments de l’Urgell o la plantada d'arbres en commemoració a les dones i infants assassinats i assassinades per violència masclista des del 2003 fins a l'actual 2021” ha reivindicat la coordinadora territorial d’Igualtat i Feminismes.

Les diferents accions que es contemplen des del fons del PEVG van des d’accions de sensibilització de la societat i de prevenció de les violències masclistes fins a la millora de la resposta institucional a les víctimes de violència masclista a través de la coordinació i el treball en xarxa, passant per campanyes que puguin visibilitzar l’atenció de les formes de violència masclista més enllà del context de parella o exparella. També s’inclouen accions per impulsar la formació dels diferents agents per a garantir una millor resposta assistencial a les dones víctimes de la violència masclista i a les seves filles i fills.

Respecte al grup de treball tècnic participat pels diferents governs està en procés d’elaborar una proposta d’acord per tal que sigui aprovada al mes de juliol.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia