Polítiques Digitals

Agència Ciberseguretat de Catalunya

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya reuneix el sector de la ciberseguretat a Barcelona

query_builder   9 maig 2022 13:30

event_note Nota de premsa

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya reuneix el sector de la ciberseguretat a Barcelona

  • La tercera edició del Barcelona Cybersecurity Congress se celebra entre el 10 i el 12 de maig dins del marc de l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC)
  • La millora de la prevenció de les empreses davant dels ciberactacs centrarà la tercera edició de l’esdeveniment
Barcelona Cybersecurity Congress

Amb l’objectiu de dinamitzar i compartir el coneixement en el sector, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya organitza, amb Fira de Barcelona, el Barcelona Cybersecurity Congress, que durant tres dies, des de demà i fins dijous, reunirà professionals, empreses i organitzacions de ciberseguretat de més de 120 països. Durant la trobada, l’Agència organitza diferents activitats a l’estand de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de promocionar l’intercanvi de coneixement, facilitar les relacions entre el sector, i incentivar el talent i la innovació.

Disposar d’informació qualitativa sobre diferents àmbits del sector és essencial per al seu desenvolupament. Per aquest motiu, d’ACCIÓ i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya col·laboren en l’elaboració de l’ informe La ciberseguretat a Catalunya, que es presentarà dimecres a les 10h. Segons l’estudi ja hi ha 432 empreses que treballen en aquest àmbit que genera més de 8.000 llocs de treball. En aquest sentit, identifica els sectors que més demanden els serveis de la ciberseguretat: des de la indústria fins a la salut, passant per la mobilitat, els serveis financers o l'administració.

A continuació es donarà a conèixer l’Índex en ciberseguretat, un projecte de l’Agència que mostra el nivell de ciberseguretat i de confiança digital de Catalunya a partir de dades de diferent naturalesa (socials, tecnològiques i econòmiques).


Espai per al networking

Dins de les activitats programades, el dia 11 tindrà lloc la primera trobada de la comunitat Digital Catalonia Alliance (DCA)-Ciberseguretat, un espai exclusiu de networking amb aperitiu per a membres de la comunitat de Ciberseguretat de la DCA. 

El dia 12 tindrà lloc la jornada d’inversió Cyber Investors Day, organitzada per l’Agència en col·laboració amb l´Organització Europea de Ciberseguretat (ECSO, en anglès) es presentaran les empreses preseleccionades a l’esdeveniment, el qual connecta startups, scaleups i pimes europees de ciberseguretat i inversors. Les dues millors empreses participants seran nominades pels ECSO’s European Cybersecurity STARtup Award 2022.


Presentació del Pla DonaTIC en l’àmbit de Ciberseguretat

El dia 12, l’estand de la Generalitat de Catalunya acollirà la presentació del Pla DonaTIC en l’àmbit de Ciberseguretat elaborat conjuntament per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i la Direcció General de Societat Digital en el marc del Pla DonaTIC amb l’objectiu de fomentar la igualtat de gènere en el sector de la ciberseguretat des de tres vessants: donant suport al teixit empresarial (ecosistema) de la ciberseguretat per estimular la participació de les dones, atraure i promoure el talent femení cap a aquesta disciplina i fomentar les vocacions de nenes i joves en ciberseguretat.


Potenciar el talent

El teixit empresarial, si vol garantir l’èxit de la digitalització, requereix estar envoltat d’un ecosistema de ciberseguretat que pugui dotar-lo de serveis qualificats i eines de protecció efectives i capdavanteres. Aquest desenvolupament comporta una forta demanda de professionals i per aquest motiu durant el congrés tindran lloc diferents activitats per reflexionar, captar i desenvolupar el talent en aquest àmbit.

Així, també el dia 11 diferents experts i professionals reflexionaran sobre la “Generació, captació i retenció de talent de Ciberseguretat” en la taula rodona de talent en ciberseguretat (DCA); per la seva banda, durant el certament els hackers ètics que participin en el “bug bounty” posaran a prova la seguretat de serveis per descobrir-ne les vulnerabilitats i també hi haurà al Hacking Village diferents espais de pràctica i aprenentatge per a la millora de competències i habilitats en ciberseguretat, entre els quals la sessió Women4Cyber presents “Hacking Gender Barriers“ el dia 10, dedicada a fomentar el rol de la dona en aquest àmbit.


Participants

L’àrea d’expositors ofereix a les empreses oportunitat de negoci i de relació indispensable per al creixement del sector. La zona comptarà amb la presència d’una trentena d’empreses que mostraran les solucions més innovadores en ciberseguretat i, alhora, organitzaran tallers i activitats per donar a conèixer els seus productes i serveis.

Així, entre els ponents destaquen Frank Courbon, Security Lead del Churchill College; Elliot Lear, Principal Engineer a Cisco; Rob Dobson, vicepresident de Device Authority; Karen Gaines, Global Head of Cybersecurity Defense de Siemens; Francisco Garcia, director de Digital Plant – Industrial Automation Cybersecurity Solutions de Schneider; i José María Cavanillas, director del Worldwide IoT Partner Management a Atos, entre altres. També destaca la participació de ponents d’empreses líders com Fortinet, Madiant, Nespresso i Volvo.


Barcelona Cybersecurity Congress

El Barcelona Cybersecurity Congress és el punt de trobada del sector públic i privat de la ciberseguretat que permet vehicular la transferència de coneixement, impulsar el sector empresarial, crear fòrums especialitzats i espais de col·laboració i d’innovació, i atraure talent a aquest sector en creixement.

La implicació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya en l’organització del congrés exemplifica el compromís del Govern de la Generalitat amb la societat digital en què la ciberseguretat, i en concret el servei de ciberseguretat públic, n’és un dels eixos estratègics.

Més informació a ciberseguretat.cat  i en aquest enllaç

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia