Educació

Fotografia

Gonzàlez-Cambray dona un missatge de tranquil·litat a les direccions de centres: "Seguiu educant a infants i joves com fins ara, no canvia res"

query_builder   9 maig 2022 18:55

event_note Nota de premsa

Gonzàlez-Cambray dona un missatge de tranquil·litat a les direccions de centres: "Seguiu educant a infants i joves com fins ara, no canvia res"

  • El conseller d'Educació anuncia que el Departament presentarà recurs a la interlocutòria del TSJC sobre el 25% de castellà
Fotografia

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat aquesta tarda que el Departament ha rebut la resolució de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el 25% de castellà a tots els centres educatius. El conseller ha adreçat un missatge de tranquil·litat a les direccions de centres: “Seguiu educant a infants i joves com fins ara, no canvia res. El tribunal a qui s’adreça és a aquest conseller i per tant, li donarem tot l’escut jurídic i legal als docents i direccions perquè segueixen educant els nostres infants i seguim refermant el model d’escola catalana”.

 

Josep Gonzàlez-Cambray ha expressat que “estem en un moment important de país, i davant d’aquesta sentència aberrant, emplacem des de tots els àmbits i fronts a un màxim consens polític i social per defensar el nostre model de llengua i d’escola catalana”.

 

Com a resposta a la interlocutòria, la Generalitat presentarà un recurs perquè “entenem que la Asamblea por una Escuela Bilingüe no està legitimada per tal d’instar a questa execució. No ho diu el Departament d’Educació, ho diuen els serveis jurídics de la Generalitat que estan treballant aquest tema: el tribunal se sobrepassa i extralimita en les seves funcions”, ha afirmat el conseller. I ha afegit que hi ha un vot particular del magistrat que va elaborar la ponència de la sentència, al qual s’hi ha sumat el vot d’una altra magistrada, per tant al final només 3 dels 5 magistrats han donat suport a la interlocutòria.

 

El titular d’Educació ha recordat que el Departament posarà en marxa el pla d’impuls del català i que “els propers anys hi haurà més català a les aules del que hi ha ara. Desplegarem un decret que ens referma el model d’escola catalana i que dona la cobertura jurídica a les nostres direccions i docents per tal de tirar endavant els projectes lingüístics dels centres. Uns projectes lingüístics que acompanyarem i que en farem el seguiment i l’avaluació”.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia