Direcció General de Comunicació

Generalitat

El Govern ratifica l'acord signat entre Interior i les organitzacions sindicals de Mossos d'Esquadra amb mesures de sostenibilitat, conciliació i igualtat

query_builder   10 maig 2022 15:28

event_note Nota de premsa

El Govern ratifica l'acord signat entre Interior i les organitzacions sindicals de Mossos d'Esquadra amb mesures de sostenibilitat, conciliació i igualtat

El Govern ha ratificat l'acord signat el passat 3 de març entre el Departament d’Interior i les organitzacions sindicals de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, que inclou mesures de sostenibilitat, conciliació i igualtat per al Cos i millores llargament reivindicades per part dels sindicats representatius del cos de Mossos d’Esquadra. La signatura va ser rubricada pel conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i els representants dels sindicats SAP, SPC, SME, SEGCAT, SAME i CATME (escala bàsica), SEIME i SEI (escala intermèdia), SICME (escales executiva i superior) i AFITCME (escala de suport).

L’acord, emmarcat dins dels objectius departamentals i el pla #Mossos2030, configura un torn nocturn voluntari per fer compatible la prestació del treball en torn nocturn amb l’exempció del torn de nits a partir dels 55 anys, tenint en compte la piràmide d’edat del cos.

D’altra banda, per primera vegada es regula la classificació dels llocs de treball de comandament, determinant les categories que corresponen per a cada tipus de lloc, que permet planificar les necessitats de plantilla de cada categoria, amb l’objectiu de completar l’any 2026 aquest desplegament. D’aquesta manera, s’incorpora la distribució per categories a la planificació estratègica de l’assoliment del nou llindar de 22.006 efectius pactat a la Junta de Seguretat de Catalunya.

També per primera vegada s’incorpora la voluntat de la persona treballadora com a element a tenir en compte en l’assignació del torn de treball. Aquesta opció s’orienta a la millora de la conciliació del treball amb la vida familiar i serà una línia de treball en què seguir aprofundint en el Grup de Treball d’Horaris i Conciliació amb les organitzacions sindicals. La incorporació del teletreball en l’escala de suport és una altra acció orientada a afavorir la conciliació.

Així mateix, l’Acord permet continuar avançant en l’execució de mesures incorporades en el Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes del CME, com són les millores esmentades en matèria de conciliació i la substitució del val de roba de paisà, fins ara lliurat físicament, per una indemnització que s’abonarà directament a la nòmina. Aquest canvi resoldrà les dificultats que plantejava l’anterior model quant a la diferent disponibilitat de botigues de vestuari masculí i femení associades al val de roba.

L’actualització formativa de comandaments de les escales intermèdia i executiva en matèria de gestió d’equips i persones a desenvolupar els anys 2022 i 2023 també incorporarà formació en matèria d’igualtat, segons es preveu en el Pla d’Igualtat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia