Drets Socials

visita a sant quirze

Drets Socials col·labora en un projecte europeu per rehabilitar 30 habitatges socials de Sant Quirze del Vallès amb criteris de sostenibilitat

El secretari d'Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala, ha visitat avui les obres que s'estan fent a la Ronda Arraona

query_builder   10 maig 2022 16:47

event_note Nota de premsa

Drets Socials col·labora en un projecte europeu per rehabilitar 30 habitatges socials de Sant Quirze del Vallès amb criteris de sostenibilitat

El secretari d'Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala, ha visitat avui les obres que s'estan fent a la Ronda Arraona

La rehabilitació s’emmarca en el projecte europeu Plug-n-Harvest del qual l’Agència de l’Habitatge de Catalunya n’és soci i rebrà també subvencions del projecte europeu HOUSEFUL i dels Fons Next Generation per a l’estalvi energètic

Rehabilitació energètica

El secretari d’Habitatge i Inclusió Social del Departament de Drets Socials, Carles Sala, ha visitat avui les obres de rehabilitació que s’estan fent en un edifici d’habitatges a la Ronda Arraona de Sant Quirze del Vallès. Aquestes obres de rehabilitació estan liderades per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya sòcia del projecte europeu Plug’n Harvest. El Plug’n Harvest és un projectes d’innovació de la Unió Europea que promou que les administracions públiques siguin exemple de la transformació social i  ambiental que demana la societat i que implementin projectes orientats als objectius del desenvolupament sostenible. Així mateix suposa un  exemple d’èxit i de significativa col·laboració catalana públic-privada.

La promoció que va ser construïda l’any 2003, és propietat d’INCASÒL i està gestionada per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. És una edificació  de 30 habitatges socials en forma de U que té molts problemes d’humitats, de confort tèrmic i de trencament de peces d’acabat en les 3 façanes ventilades que donen al carrer, per la qual cosa es va acordar  fer-hi una actuació de reparació de les lesions i de millora de l’habitabilitat.

La rehabilitació que s’està realitzant actualment consisteix en la substitució d’una façana ventilada del bloc A, que tenia patologies,  per una solució modular innovadora i multifuncional que aporta confort, i energia renovable elèctrica als usuaris d’habitatges socials. El disseny del nou sistema de façana és capaç d’integrar mesures actives (en les  instal·lacions de producció i/o recuperació de recursos) i passives (sobre l’arquitectura dels edificis) per a la reducció de la demanda energètica dels edificis i l’increment de l’ús i producció d’energies renovables fins al punt de permetre distribuir l’energia sobrant.

visita a sant quirze

El 30% del consum elèctric serà d’autoproducció i s’instal·larà un sistema d’aprofitament d’aigües residuals i pluvials

A finals de 2022 i principis de 2023 la rehabilitació es complementarà actuant a la resta de la promoció amb la retirada de la  façanes ventilades deteriorades, l’increment de l’aïllament tèrmic de totes les façanes, la instal·lació de sistemes d’energia fotovoltaica i la implementació de tecnologies actives de calefacció i climatització (aerotèrmia) i de tractament i posterior reutilització d’aigües residuals. Les solucions de substitució de els façanes ventilades i de aprofitament d’aigües que son solucions que apliquen principis d’economia circular les subvenció el projecte europeu HOUSEFUL.  

Els mòduls fotovoltaics de la façana sud del Bloc A, PLUG-N-HARVEST es complementaran amb més mòduls instal·lats en la pròpia coberta de l’edifici. La producció d’energia fotovoltaica es repartirà de forma equitativa entre els 30 veïns de la promoció i servirà per cobrir aproximadament el 30% del consum elèctric de la promoció, arribant-se a autoconsumir in situ el 80% de la producció, i injectant-se el 20% restant a xarxa a través de mecanismes de compensació.

Així mateix, en 4 habitatges de la promoció s’instal·larà un sistema de recuperació i reutilització d’aigües grises i pluvials. Es recuperarà l’aigua de la pluja i també aigües grises provinents de dutxes i piques de cuina i bany. Posteriorment, es tractarà l’aigua a través d’una sistema basat en la naturalesa amb ús de plantes i raig infraroigs. Finalment, es reutilitzarà l’aigua recuperada per omplir les cisternes dels vàters d’aquests mateixos 4 habitatges. S’estima que el sistema pot recuperar un màxim de 1.000 litres d’aigua al dia. 

visita a sant quirze

Inversió subvencionada amb fons europeus

Al gener de 2022 INCASOL i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya van signar un a acord per executar la  rehabilitació energètica d’aquesta promoció de Sant Quirze amb una inversió total de 1.001.030,10 euros. Aquesta rehabilitació aconsegueix un estalvi d’energia primària no renovables superior al 60% i permetrà accedir als fons de subvenció d’innovació els provinents del programa Next Generation. Les subvencions finançaran el 84,45% de la inversions i la resta, el 15,55%, l’aportarà l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

logotips next generation

2  

Imatges

Infografia Plug-N-Harvest

Infografia Plug-N-Harvest 312

Imatge de la visita del secretari

Imatge de la visita del secretari 369

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia