Mossos d'Esquadra

Dispositiu policial en marxa per prevenir actes violents per part de grups radicals del Futbol Club Barcelona

query_builder   10 maig 2022 20:29

event_note Nota de premsa

Dispositiu policial en marxa per prevenir actes violents per part de grups radicals del Futbol Club Barcelona

. En els últims partits celebrats al Camp Nou s’ha registrat un augment d’accions violentes per part d’aquests grups ultres contra seguidors d’altres aficions i contra la mateixa policia

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de l’Àrea de la Brigada Mòbil i de la Regió Policial Metropolitana Barcelona (RPMB) estan realitzant aquest vespre un dispositiu de seguretat ciutadana per prevenir actes violents per part de grups ultres del Futbol Club Barcelona. Aquest dispositiu es realitza després que en els últims partits celebrats al Camp Nou s’hagi detectat un augment d’accions violentes protagonitzades per part d’aquests grups radicals contra seguidors d’altres aficions i contra la mateixa policia.

Gràcies al treball preventiu que els equips de la Brigada Mòbil realitzen durant els dispositius de seguretat  en el marc de la celebració dels diferents partits de futbol al Camp Nou, s’han pogut evitar episodis que haguessin estat més violents, ja que en algunes ocasions es van localitzar i intervenir armes prohibides i objectes perillosos amagats a les rodalies del Camp Nou, en els moments previs a l’inici dels partits.

Els incidents més greus registrats durant els darrers partits van succeir el passat 10 de març durant el partit de la UEFA Europa League FCB-Galatasaray, en què es van produir agressions indiscriminades amb armes prohibides i objectes contundents per part d’individus de grups radicals contra seguidors de l’equip contrari a les rodalies i accessos de l’estadi. 

Aquell dia es van produir atacs directes contra els efectius de la Brigada Mòbil amb llançaments de pirotècnia i objectes contundents a les línies policials amb el resultat d’un agent ferit. El desplegament policial va impedir algunes accions encara més violentes ja que es van localitzar diverses llances artesanals, la qual cosa va frustrar qualsevol acció delinqüencial per part d’aquest grups.

El passat 14 d’abril, durant el partit de la UEFA Europa League FCB- Eintrach de Frankfurt, es van tornar a produir agressions indiscriminades amb armes prohibides i objectes contundents contra seguidors de l‘Eintrach de Frankfurt a les rodalies i accessos del Camp Nou. Arran d’aquest fets, es va obrir una investigació policial per determinar els autors dels atacs i fins ara s’han detingut dues persones.

En moments previs al partit els efectius policials van detectar una bossa de grans dimensions plena de pals amagada i altres objectes contundents com per exemple bats de beisbol.

El passat 28 de novembre també es va  registrar una agressió grupal a seguidors ultres del RCDE com a resposta a una agressió d’uns dies abans protagonitzada per seguidors radicals del Benfica amb l’ajuda de membres del grup ultra de RCDE. Fruit de la investigació que es va iniciar arran d’aquests fets els Mossos d’Esquadra van detenir tres membres dels seguidors ultra del FCB. Tres persones més figuren com a investigades pels mateixos fets

Àrea de Comunicació
Barcelona, 10 de maig de 2022

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia