President

El cap de l'Executiu ha intervingut en el debat sobre emancipació juvenil

President Aragonès: "El Govern es compromet a situar les polítiques de joventut al centre de les decisions"

query_builder   11 maig 2022 13:22

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El Govern es compromet a situar les polítiques de joventut al centre de les decisions"

  • El cap de l’Executiu ha intervingut en el debat específic sobre l’emancipació juvenil que s’ha celebrat aquest matí al Parlament de Catalunya, on ha elogiat “la força transformadora de la joventut del nostre país”
  • Ha posat de relleu que és imprescindible que totes les administracions actuïn per revertir les taxes d’emancipació juvenil i atur
El president Aragonès ha intervingut en el debat específic sobre emancipació juvenil (Fotografia: Rubén Moreno)
El president Aragonès ha intervingut en el debat específic sobre emancipació juvenil (Fotografia: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha intervingut en el debat sobre l’emancipació juvenil que s’ha celebrat aquest matí al Parlament de Catalunya, on ha demanat que aquest “sigui un punt d’inflexió” perquè la cambra situï les polítiques de joventut al centre de les decisions, i ha assegurat que el seu Executiu també s’hi compromet.

Durant el seu discurs, Aragonès ha elogiat les persones joves, destacant que són el present i que han fet crits d’alerta determinants que han interpel·lat el conjunt de la societat.  “No tindríem una societat tan conscienciada sobre les urgències del canvi climàtic si les joves del nostre país no haguessin mostrat el seu compromís de manera clara; el feminisme no estaria empeltant el conjunt de decisions d’aquest Parlament i del Govern si les joves no haguéssiu trencat sostres de vidre, i no hauríem aconseguit visualitzar tantes formes diferents de ser i de sentir sense la valentia de les persones joves que trenqueu cada dia els estàndards normatius de les generacions anteriors”, ha reivindicat, posant en valor “que són exemples de la força transformadora de la joventut del nostre país”.

Per això, el president ha assegurat que és fonamental “empoderar-les” i “donar resposta a la seva precarietat en present” apostant per les polítiques d’emancipació juvenil i perquè des dels serveis públics es pugui millorar la seva formació i inserció laboral, no només per a les persones joves, sinó per al conjunt de la ciutadania, i d’aquesta manera, “revertir les precarietats en l’àmbit laboral, formatiu i vital que tenallen la seva capacitat transformadora”.

Per millorar la inserció laboral, el cap del Govern ha recordat que a través del Servei d’Ocupació de Catalunya s’ha posat en marxa un programa d’ajuts a la contractació de persones joves desocupades. S’invertiran 125 milions d’euros procedents dels fons REACT-EU a una convocatòria on hi poden optar empreses, autònoms, cooperatives de treball i entitats sense ànim de lucre i que ha de permetre la contractació de més de 7.000 persones joves sense feina.

Paral·lelament, també ha explicat que per reforçar la Formació Professional, el Departament d’Educació farà una inversió de 726,6 milions d’euros per atendre l’augment de la demanda registrada l’any passat. El Govern incrementarà l’oferta amb 276 grups nous, fet que significarà un creixement superior als darrers cinc anys junts.

Respecte a les taxes d’emancipació juvenil i d’atur, el president ha insistit en el fet que totes les administracions del país i el propi conjunt de la societat tenen la  responsabilitat de posar en marxa tot el que estigui a les seves mans “per començar a revertir aquestes xifres”. En aquest sentit, Aragonès ha palesat que “si volem tenir unes xifres homologables a les principals societats i economies europees, hem de poder disposar de més sobirania. Hem de ser conscients que el sostre autonòmic és del tot insuficient pel potencial que tenim com a país”, ha criticat.  

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia