Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Experiències i projectes empresarials innovadors del sector de l'oli

Una delegació catalana visita Creta per a conèixer experiències i projectes empresarials innovadors del sector de l'oli

query_builder   11 maig 2022 14:34

event_note Nota de premsa

Una delegació catalana visita Creta per a conèixer experiències i projectes empresarials innovadors del sector de l'oli

Aquesta actuació s’inscriu en el marc del Programa Interreg POCTEFA TRANSGROWTH

Intercanvi d'experiències
Intercanvi d'experiències

El director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Joan Gòdia,  encapçala una delegació catalana de visita a Creta en el marc del Programa Interreg POCTEFA TRANSGROWTH. Integren la delegació una trentena de persones, la major part dels quals productors i empreses del sector oleícola català, acompanyats del personal del Departament responsable del projecte. 

L’objectiu d’aquesta visita tècnica és l’intercanvi d’experiències i la visita de projectes empresarials innovadors, tant de transformació de l’oli com d’oleoturisme, entre altres, en diferents punts de l’illa de Creta. També es visitarà el laboratori regional d’avaluació sensorial d’oli

El viatge, que abasta dos dies complets de visites, l’11 i 12 de maig, ha estat organitzat pel Govern regional de Creta, i finalitzarà amb un sopar de germanor ofert per aquest i basat en productes tradicionals de l’illa.

El Programa Interreg POCTEFA TRANSGROWTH, que lidera el Departament, compta també com a socis amb la participació de la Cambra d’Agricultura dels Pirineus Orientals (França), i del Departament de Desenvolupament Rural, Medi Ambient i Administració Local de Navarra.

L’esmentat Programa va començar el novembre de 2019  i finalitza el proper 31 de maig. El pressupost total, cofinançat al 65% per la Unió Europea, s’eleva a 646.168 euros, a repartir entre els socis.

Val a dir que l’objectiu del projecte a Catalunya és fomentar l’aparició i consolidació de noves iniciatives empresarials i millorar la qualitat dels productes del sector de l’oli d’oliva. Així, les actuacions desenvolupades s’han centrat en l’anàlisi i intercanvi d'experiències i bones pràctiques; el suport a noves iniciatives empresarials (definició dels plans de treball, Pla de viabilitat i continuïtat de les noves iniciatives, i suport a la cerca de finançament); i activitats de sensibilització, promoció i difusió.

2  

Imatges

Intercanvi d'experiències

Intercanvi d'experiències 760

Delegació Catalana

Delegació Catalana 135

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia