Drets Socials

imatge de la presentació

Drets Socials presenta a Tarragona els programes de rehabilitació d'habitatges dels Fons Europeus, als col·legis professionals del sector

query_builder   11 maig 2022 14:46

event_note Nota de premsa

Drets Socials presenta a Tarragona els programes de rehabilitació d'habitatges dels Fons Europeus, als col·legis professionals del sector

Han assistit a la Jornada professionals de l’àmbit de l’arquitectura, l’arquitectura tècnica i els administradors de finques 
Carles Sala destaca que “més enllà de la revalorització que suposa pels ciutadans la rehabilitació tradicional dels habitatges, aquests tipus d’actuacions suposa una disminució dels consums”
imatge de la presentació

El secretari d’Habitatge i inclusió Social, Carles Sala, ha donat la benvinguda  a la Jornada organitzada entre Generalitat i col·legis professionals per explicar el funcionament dels Fons Europeus Next Generation destinats a la rehabilitació d'edificis d'habitatges, a Tarragona. Aquesta és la segona sessió territorialitzada, la primera es va fer a Girona la setmana passada, per explicar el funcionament dels  Fons Next Generation i està previst que se’n facin tres més durant el mes de maig a les Terres de l’Ebre, a Lleida i a la Catalunya Central.

Sala, en la seva intervenció, ha destacat la importància del moment que estem vivint pel que fa a la rehabilitació, com a canvi de paradigma, que permetrà rehabilitar amb criteris d’accessibilitat i sostenibilitat i que compta amb la imprescindible col·laboració públic-privada. Així, ha assenyalat que són els col·legis professionals els que han d’ajudar a estimular la ciutadania a rehabilitar i aprofitar la gran oportunitat que representen els 480 milions en subvencions, als quals cal afegir el finançament que s’ha aconseguit per a la part no subvencionada amb la signatura de convenis amb 10 entitats financeres. El secretari d’Habitatge ha destacat que “més enllà de la revalorització que suposa pels ciutadans la rehabilitació tradicional dels habitatges, aquests tipus de rehabilitació suposa una disminució dels consums, a banda que són subvencions alliberades de carrega fiscal”. Sala ha acabat la seva intervenció reiterant la voluntat que els Fons serveixin per crear un nou model de rehabilitació que generi entusiasme i un efecte dominó pel que fa a la rehabilitació energètica, ja que el moment ofereix grans oportunitats.

La jornada ha comptat amb la participació del director dels Serveis Territorials de Drets Socials a Tarragona, Daniel Sagalà,  el director de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jordi Sanuy, el representant del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona,  Jordi Roig, el President de la demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya,  Joan Tous,  i el President del Col·legi d’Administradors de Finques de Tarragona, Fabián C. Huguet.  

Jordi Sanuy, ha explicat els detalls de les convocatòries de subvenció i els representants dels col·legis professionals (d'arquitectura, arquitectura tècnica i administradors de finques) han exposat, davant una cinquantena d’associats, la importància que té la seva actuació com a mediadors i prescriptors en la gestió de les subvencions.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia