• Catalunya ja compta amb 343 professionals referents de benestar emocional
La I Jornada de treball de referents de benestar emocional exposa la importància de la vinculació d'aquests professionals amb la comunitat
Més de 400 professionals han assistit aquest matí, al Paranimf de la Universitat de Barcelona, a la primera jornada de treball de referents de benestar emocional i comunitari (RBEC) de Catalunya. La jornada és fruit d’un procés de participació dels propis RBEC, que han valorat la feina feta fins ara, destacant com s’ha dut a terme l’acollida d’aquests nous perfils professionals als equips d’atenció primària (EAP), quines són les necessitats d’aquest rol innovador així com també les necessitats de la comunitat. S’han compartint experiències il·lustratives de la seva tasca i l’acompanyament que han tingut per part dels altres professionals com ara d’atenció primària i d’atenció a la salut mental.

Al llarg de la jornada s’ha abordat el repte de la promoció i prevenció del benestar emocional i la importància d’un model d’educació per a la salut des d’un punt de vista salutogènic que fomenti l’autocura i els hàbits saludables per al benestar emocional en les diferents etapes de la vida.

La cloenda de la jornada ha anat a càrrec del conseller de Salut, Josep M. Argimon, que ha esmentat la importància del treball d’aquests professionals per combatre el malestar emocional i reduir la medicalització per tal enfortir l’atenció a la salut mental de totes les capes de la societat, però fent més èmfasi en joves, en persones grans i en d’altres amb risc de vulnerabilitat.

Programa de benestar emocional i salut comunitària a l’atenció primària de salut
Els equips d’atenció primària (EAP) estan incorporant la figura del referent de benestar emocional comunitari. Es tracta d’un professional que desenvolupa tasques de promoció i prevenció en salut emocional, adreçades als col·lectius que més ho necessiten. Fins ara s’han incorporat 343 dels 350 previstos al llarg del 2022.
Aquests professionals desenvolupen les seves funcions en l’àmbit comunitari i poblacional, per tant, no tenen població assignada. El seu desplegament constitueix un impuls per a l’atenció comunitària dels EAP.


Més informació: https://salutweb.gencat.cat/ca/el_departament/ambits-estrategics/atencio-primaria-comunitaria/projectes/programa-benestar-emocional-salut-comunitaria/

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 275

Foto 2

Foto 2 162

Foto 3

Foto 3 99

1  

Vídeos

Vídeo resum de la I Jornada de treball de Referents de Benestar Emocional