Empresa i Treball

bay

L'empresa catalana AIS guanya una licitació del Banc Mundial per optimitzar el sistema de gestió financera del banc públic de Cap Verd

query_builder   15 maig 2022 11:00

event_note Nota de premsa

L'empresa catalana AIS guanya una licitació del Banc Mundial per optimitzar el sistema de gestió financera del banc públic de Cap Verd

  • La consultora, especialitzada en la gestió del risc i la transformació digital de la banca, implantarà un sistema integrat i automatitzat de gestió que multiplicarà per 10 la capacitat del banc públic del país africà per avalar els projectes de les pimes locals
  • Per accedir a aquest projecte, AIS ha comptat amb el suport d’ACCIÓ per mitjà de l’Oficina Exterior a Washington, especialitzada en l’assessorament per accedir a licitacions d’organismes multilaterals internacionals
  • Amb una vuitantena de treballadors, l’empresa consolida d’aquesta manera la seva introducció al continent africà, on es planteja l’obertura d’una filial properamentL’empresa catalana Aplicacions d’Intel·ligència Artificial (AIS), ha guanyat una licitació del Banc Mundial per optimitzar el sistema de gestió financera del banc públic de Cap Verd. Aquesta entitat, Pro-Garante, compta actualment amb una capacitat limitada per gestionar uns 500 avals. Amb la implementació del sistema integrat de gestió per part d’AIS, Pro-Garante podrà multiplicar per 10 la seva capacitat per atendre les peticions d’avals per a projectes de petites i mitjanes empreses locals.

Per accedir a aquest projecte, l’empresa catalana ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, per mitjà de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Washington. Aquesta oficina està especialitzada en l’assessorament d’empreses catalanes per accedir a licitacions d’organismes multilaterals internacionals.

La tecnologia d’AIS permetrà a Pro-Garante disposar d’una eina que digitalitzi les operacions en un sistema únic i centralitzat, així com poder avaluar el risc (rating) de les operacions. D’aquesta manera, el banc públic de Cap Verd pretén millorar els seus serveis per estimular l’accés al finançament de les petites i mitjanes empreses locals per tal d’impulsar l’economia d’aquesta illa, antiga colònia portuguesa, situada a l’oest de la costa africana.

El responsable de desenvolupament de negoci d’AIS a l’Àfrica, Daniel Torrents, assegura que el Banc Mundial ha valorat de la seva proposta el fet que “som especialistes en la implantació de sistemes de garanties financeres amb una àmplia experiència a Espanya, el Marroc o bona part de l’Amèrica Llatina”. En aquest sentit, afegeix, “treballem perquè la modernització de la gestió financera a països com Cap Verd ajudi a fer aflorar part de l’economia submergida i, per tant, millorar la recaptació d’impostos i els serveis públics”.

El projecte, que té estipulada una durada màxima d’un any, es realitzarà en paral·lel des de Catalunya i localment a Cap Verd. Aquesta és la sisena licitació del Banc Mundial obtinguda per l’empresa catalana, que ha trobat en la compra pública internacional “la millor via per fer un ancoratge a territoris on encara no hi tens presència física”, segons Torrents. “A l'Àfrica volem acabar de consolidar-nos i aquesta licitació és la palanca per acabar d'implantar-nos properament”, afegeix.

Per a la consecució d’aquest projecte, AIS ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a Barcelona i des de l’Oficina Exterior a Washington. “La relació és molt llarga i l'èxit ha estat tenir aquesta continuïtat. L'ajuda d’ACCIÓ és crucial perquè no tindríem temps de fer la recerca que fa, per exemple, l’equip de l’oficina de Washington”, valora Torrents.

AIS disposa actualment de quatre oficines a l’Amèrica Llatina: a Buenos Aires, Bogotà, Santiago de Xile i Ciutat de Mèxic; i les experiències de compra pública internacional tenen un pes creixent en el seu model de negoci.

Fundada el 1987, amb seu a Barcelona i 80 treballadors, AIS està especialitzada en l’anàlisi de dades i el desenvolupament de sistemes de suport a la presa de decisions, aplicant tècniques d’intel·ligència de negoci i d’intel·ligència artificial, com el machine learning. Entre d’altres, disposa de models d’avaluació de sol·licituds de crèdit, de detecció del frau o de software especialitzat per gestionar aquests models i fer un seguiment del risc de les entitats.

 

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia