Direcció General de Comunicació

Agricultura

Govern i Estat cofinancen els controls de teledetecció de les superfícies de conreu

query_builder   6 juliol 2010 14:07

event_note Nota de premsa

Govern i Estat cofinancen els controls de teledetecció de les superfícies de conreu

   
  • Amb la teledetecció es controlen les superfícies i l’aprofitament de conreus que han sol·licitat ajuts de la Unió Europea
 
El Govern ha aprovat avui subscriure un conveni de col·laboració amb l’Administració General de l’Estat –a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària- per al cofinançament, durant l’any 2010, dels treballs de control assistit per la teledetecció via satèl·lit de les superfícies de conreus que han demanat els ajuts inclosos en la sol·licitud única.
 
D’acord amb la normativa comunitària, és obligatori el control sobre el terreny d’un percentatge de les superfícies per a les quals s’han sol·licitat determinats ajuts pagats amb fons provinents de la Unió Europea. Per raons de gestió, i a causa de l’elevat nombre de controls, s’ha decidit efectuar-ne una part mitjançant sistemes de teledetecció.
 
La teledetecció es basa en l’anàlisi d’imatges de satèl·lit obtingudes en diferents estats fenològics -diferents estats de creixement i/o desenvolupament d’una planta- dels conreus, de manera es pot identificar la superfície de les parcel·les i el seu l’aprofitament. D’aquesta manera s’optimitzen els recursos disponibles i es disposa dels resultats en un termini que permet avançar els pagaments dels ajuts.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia