Palau Robert

fmc

Celebració del 125è aniversari

La Federació de Mutualitats de Catalunya inaugura una exposició commemorativa al Palau Robert

query_builder   13 maig 2022 12:38

event_note Nota de premsa

Celebració del 125è aniversari

La Federació de Mutualitats de Catalunya inaugura una exposició commemorativa al Palau Robert

  • La mostra “Mutualitats, territori, solidaritat, persones” fa un repàs pels diferents moments de la història del mutualisme català.
  • La inauguració serà el dimarts 17 de maig al Palau Robert i es podrà veure fins al 27 del mateix mes. 
  • A partir de juny l’exposició itinerarà per tot Catalunya essent acollida per les diferents mutualitats federades.
FMC

La Federació de Mutualitats de Catalunya inaugura el pròxim dimarts 17 de maig, l’exposició commemorativa “Mutualitats, territori, solidaritat, persones” als jardins del Palau Robert en el marc de les celebracions del 125è aniversari de l’entitat. La mostra fa un repàs pels diferents moments de la història del mutualisme català. De forma extraordinària, el dia 19, l’exposició itinerarà a La Pedrera perquè els convidats de l’acte central de l’aniversari la puguin visitar.

L’exposició narra la història dels cent vint-i-cinc anys de la Federació. Una història que any rere any ha conjugat els conceptes de solidaritat, suport mutu, protecció sense ànim de lucre, previsió i cura. La mostra para atenció a trenta-sis moments clau de la història del mutualisme català, començant per l’edat mitjana, amb el naixement dels gremis i les confraries, passant per l'esplendor del moviment durant la revolució industrial, i fins a arribar als nostres dies, posant la mirada al futur favorable del model econòmic i social que plantegen les entitats federades. 

 

Els actes de celebració del 19 i 26 de maig

La resta del programa d’activitats del 125è aniversari es desplegarà en tres espais emblemàtics de la ciutat de Barcelona: La Casa Batlló, La Pedrera i el Museu Frederic Marès. Els actes i activitats programades celebren la tradició i el llegat del mutualisme i miren cap al futur amb optimisme.

Les celebracions començaran el 19 de maig. A la primera part de la jornada es presentarà el llibre dels 125 anys de l’entitat i se celebrarà una taula rodona sobre la innovació i el futur del mutualisme amb la participació d’Andreu Mas-Colell, Ceferí Soler i Josep M. Coll. També hi tindrà lloc una conferència del conegut conferenciant Victor Küppers. La jornada finalitzarà amb un sopar de gala a La Pedrera. 

El dia 26 de maig conclouran les celebracions amb un acte d’economia social i solidària al Museu Frederic Marès que aplegarà a les entitats més representatives de l'Economia social i solidària i alguns representants institucionals.

 

125 anys d'una entitat amb molta història

La Federació de Mutualitats de Catalunya, que actualment agrupa a 31 entitats federades, acumula una llarga trajectòria que demostra que la previsió social i el socor mutu s’ha adaptat als canvis socials, sanitaris i econòmics, sempre en benefici de les persones. Enguany celebren els 125 anys d’aquest llegat i amb el lema Hi som i hi serem l’entitat es posiciona com un model econòmic sostenible, vigent i de futur, molt integrat al model de societat actual. La Federació comparteix al llibre commemoratiu del 125è aniversari algunes xifres que confirmen l’arrelament del seu model per tot el país, d’entre les quals destaquen els 312,6 milions d’euros de superàvit del capital de solvència obligatori, fet que demostra la fermesa i estabilitat del sector.

 

Federació de Mutualitats de Catalunya

Fundada l’any 1986, la Federació de Mutualitats de Catalunya és l’entitat que agrupa a la major part de les mutualitats catalanes amb l’objectiu de defensar els seus interessos comuns i consolidar el mutualisme social com a oferta asseguradora competitiva i eficaç. www.mutualitats.cat 


PREMSA:
nuria@latremenda.coop l 691 836 408; marta@latremenda.coop | 648 825 530

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia