Igualtat i Feminismes

Punt de cures al CREADE-Barcelona.

El punt d'informació de la Generalitat a Fira de Barcelona registra més de 2.700 atencions a persones ucraïneses

query_builder   13 maig 2022 16:20

event_note Nota de premsa

El punt d'informació de la Generalitat a Fira de Barcelona registra més de 2.700 atencions a persones ucraïneses

  • La majoria de demandes s’enfoquen a l’accés als serveis de salut, la inserció laboral i la possibilitat de participar en cursos de llengua.
  • Gairebé 3 de cada 4 consultes han estat realitzades per dones.
Punt de cures al CREADE-Barcelona.
El punt d’informació de la Generalitat instal·lat al Centre de Recepció, Acollida i Derivació de persones desplaçades d'Ucraïna de Fira de Barcelona (CREADE-Barcelona) ha atès, des de la seva posada en marxa el passat 23 de març, més 2.700 consultes. L’espai està dinamitzat per un equip de vuit persones, entre les quals hi ha parlants d’ucraïnès, i ofereix informació per a l’accés a recursos i serveis bàsics.

Fins al moment, la majoria de consultes han estat enfocades a l’accés als serveis de salut, els processos d’inserció laboral, i la possibilitat d’accedir a cursos de català i castellà. També destaquen les sol·licituds d’informació sobre l’empadronament, l’escolarització d’infants i adolescents i els ajuts oferts per serveis socials. Altres qüestions sobre les quals s’han registrat demandes són les possibilitats d’accedir a suport jurídic i psicològic, el funcionament del transport públic, l’homologació del carnet de conduir i de títols acadèmics, l’accés a l’habitatge i la salut veterinària dels animals de companyia.

En relació amb l’atenció facilitada, el director general per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans, Adam Majó Garriga, ha destacat: “Malgrat l'excepcionalitat de la situació i les causes que han portat les persones refugiades ucraïneses a Catalunya, des de la Generalitat estem treballant perquè és puguin incorporar a la societat catalana amb tots els drets i totes les possibilitats.

La gran majoria de persones que han sol·licitat informació en l’espai de la Generalitat són dones soles (74,3%); en la resta de casos, els perfils han estat el d’homes sols o parelles, en percentatges similars. Pel que fa a les edats, el gruix de les persones sol·licitants d’informació tenen entre 18 i 35 anys (43’91%), i entre 36 i 55 anys (44’32%). Més del 70% dels perfils tenen estudis universitaris finalitzats.


Cures, recerca de feina i atenció veterinària

A més de sol·licitar informació sobre les qüestions esmentades, l’espai de la Generalitat a Fira proporciona diversos recursos i serveis als quals poden accedir les persones refugiades ucraïneses. En primer lloc, s’ha habilitat un punt “enfocat a complementar l’espai infantil, amb una àrea de lactància i atenció de criatures de 0 a 3 anys, en una zona que és més amigable, íntima i còmoda”, en paraules de la directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, Núria Vergés Bosch. “Entenem que la situació d’espera de les dones i criatures refugiades ja és prou difícil, i un espai com aquest la pot fer més portadora i calmada”, ha explicat Vergés.

Al CREADE-Barcelona, les persones ucraïneses poden també inscriure’s al registre del Servei d’Ocupació de Catalunya i vacunar els seus animals de companyia.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia