Direcció General de Comunicació

Planta ornamental

El Govern allarga la devolució dels préstecs dels titulars d'explotacions de flor i planta ornamental

query_builder   6 juliol 2010 14:10

event_note Nota de premsa

El Govern allarga la devolució dels préstecs dels titulars d'explotacions de flor i planta ornamental

   
  • S’estableix un període extraordinari de carència de 2 anys per a aquests préstecs de l’any 2008
  • Aquests crèdits es van concedir arran de les restriccions d’aigua que va patir el sector i que els va generar fortes pèrdues
 
El Govern ha acordat concedir un període extraordinari de carència de 2 anys als titulars d’explotacions de flor i planta ornamental que havien subscrit préstecs l’any 2008. Precisament l’any 2008, arran de la forta sequera que va patir el país, es van aprovar un seguit de mesures d’estalvi d’aigua que comportaven limitacions al reg de jardins, fet que va comportar una disminució important de les vendes i quantioses pèrdues d’aquest sector.
 
Fa dos anys el Govern, per tal d’ajudar a repercutir en diversos exercicis aquestes pèrdues, va autoritzar l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) a obrir una línia de préstecs tous, amb un termini de devolució de 5 anys, dels quals el primer era de carència, i un tipus d’interès de l’euríbor a un any més 0,5 punts. En aquests moments, donades les restriccions a l’accés al crèdit i en resposta a les peticions del sector, el Govern ha considerat convenient establir un període extraordinari de carència de 2 anys per a aquests préstecs.
 
Aquesta mesura, s’emmarca dins el primer eix de mesures del Pla de xoc del sector agroalimentari que es va aprovar el 30 de març, encaminades a dotar de liquiditat en condicions favorables els titulars d’explotacions agràries que ho necessitin.
 
Cal ressaltar que la sol·licitud d’aquest període extraordinari de carència serà voluntària, que s’haurà de sol·licitar directament a l’ICCA i que no comportarà cap modificació del tipus d’interès que es va pactar inicialment. No obstant l’anterior, i per tal de salvaguardar l’equilibri financer de l’ICCA, s’aplicarà una comissió d’1,5% a pagar en el moment de formalitzar-se la modificació de les condicions del préstec concedit que es calcularà basant-se en el capital del préstec que superi els 40.000 euros.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia