President

Un moment de l'acte de commemoració dels 20 anys del CTESC.

El president Aragonès reivindica el CTESC com un òrgan "determinant pel progrés econòmic i social de Catalunya"

query_builder   16 maig 2022 20:26

event_note Nota de premsa

El president Aragonès reivindica el CTESC com un òrgan "determinant pel progrés econòmic i social de Catalunya"

  • El cap de l’Executiu encapçala l’acte de commemoració dels 20 anys del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya
  • El president celebra l’anunci d’ILJIN Materials, “una excel·lent notícia” i “un exemple de la reindustrialització verda i digital”
Un moment de l'acte de commemoració dels 20 anys del CTESC.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat aquest dilluns al Palau de la Generalitat l’acte institucional de commemoració dels 20 anys del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC). El cap de l’Executiu ha agraït la feina feta durant aquestes dues dècades del CTESC, “un òrgan reconegut per l’Estatut d’Autonomia que és determinant pel progrés econòmic i social de Catalunya, una eina de país que fa una feina discreta, però ingent”.

Avui el diàleg i la concertació social són un imperatiu si volem avançar”, ha assegurat el president Aragonès que ha reivindicat la tasca que en aquest sentit fa el CTESC. “Quan s’alinea el compromís dels treballadors i treballadores, la força emprenedora de les empreses i la voluntat transformadora de les institucions, la voluntat de progrés de la societat catalana apareix en la màxima expressió”, ha afegit.

El CTESC és i serà una peça fonamental per les decisions que haurem de prendre de cara al futur”, ha dit el president Aragonès que ha fet referència als reptes actuals als quals el país ha de fer front, com per exemple la inflació. També ha apel·lat a treballar conjuntament per la transformació del sistema productiu, que passa per la transició energètica, per una aposta per l’economia circular, per la digitalització i la reindustrialització.

En aquest sentit, el president Aragonès ha recordat l’anunci fet avui de “la major inversió de nova implantació industrial a Catalunya en els darrers 20 anys”. “L’aposta d’ILJIN materials per crear una planta de components de bateries és una excel·lent noticia”, ha afegit el president que ha agraït la tasca de les administracions per aconseguir-ho i ha recordat “el llegat” que el país pot oferir en termes de treballadors, ubicacions o infraestructures. “Aquesta planta és potser el millor exemple que tenim fins ara, n’han de venir més, de la reindustrialització verda i digital”, ha conclòs.

A l’acte, hi ha intervingut el president del CTESC, Toni Mora; el vicepresidents, José Antonio Pasadas i Ma. Helena de Felipe i la secretària executiva, Carme Garcia Jarque.

2  

Imatges

El president Aragonès amb el president del CTESC, Toni Mora.

El president Aragonès amb el president del CTESC, Toni Mora. 122

Els vicepresidents, José Antonio Pasadas i Ma. Helena de Felipe i la secretària executiva, Carme Garcia Jarque.

Els vicepresidents, José Antonio Pasadas i Ma. Helena de Felipe i la secretària executiva, Carme Garcia Jarque. 103

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia