Protecció Civil

Mor el maquinista d'un tren de FGC en el descarrilament d'un tren de mercaderies

query_builder   16 maig 2022 20:52

event_note Nota de premsa

Mor el maquinista d'un tren de FGC en el descarrilament d'un tren de mercaderies

  • Protecció Civil ha activat en ALERTA el pla FERROCAT per aquest accident en què també hi ha hagut una vuitantena de persones ferides 
  • 77 persones ferides lleus han estat donades d'alta in situ

 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril en fase d'ALERTA per l’accident d’un tren de mercaderies i un de passatgers de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya Llobregat-Anoia.  

Segons que ha informat Ferrocarrils de la Generalitat, aquesta tarda a les 18.00h, un vagó d’un tren de potassa ha descarrilat a l’entrada de l’estació de Sant Boi de Llobregat d’FGC i ha impactat contra la cabina d’un tren de viatgers que sortia en aquell moment de l’estació de Sant Boi de Llobregat.  

A conseqüència de l’impacte, el maquinista del tren de viatgers ha mort. Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques, 2 persones han resultat ferides menys greus i 84 persones ferides lleus, 77 de les quals han estat donades d'alta in situ. Les dues persones ferides menys greus han estat traslladades a l’Hospital Broggi, i 6 persones han estat traslladades en estat lleu a l’Hospital de Sant Boi i 1 en estat lleu a l’Hospital de Viladecans.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat 10 dotacions, entre les quals la unitat del GROS (Grup de Suport Operatiu) amb el sanitari del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques). Els efectius han donat suport per evacuar els 4 vagons del tren de passatgers. S’ha tallat una tanca metàl·lica per facilitar l’evacuació fins a zona segura a través d’un vial asfaltat. Posteriorment, i per tal de poder treballar amb seguretat en les tasques d’excarceració d’un dels conductors que havia quedat atrapat, s’ha assegurat la catenària i el pantògraf.  

Al lloc del descarrilament, entre Sant Boi i l'estació de Molí Nou, es troben treballant efectius de Bombers de la Generalitat, el Sistema d’Emergències Mèdiques, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament i de la Generalitat. El SEM hi ha desplaçat 16 unitats terrestres, 2 psicòlogues, 2 helicòpters medicalitzats i 1 equip conjunt de SEM i Bombers. A més, 12 patrulles dels Mossos d’Esquadra (trànsit, investigació, seguretat ciutadana, ARRO...).  

Els cossos d'emergències de Bombers, Mossos i Policia Local han fet acompanyament dels passatgers del tren a una zona segura per ser atesos i valorats pel SEM. Un cop feta l’atenció, han acompanyat els passatgers per anar a buscar un transport alternatiu. Al tren afectat hi viatjaven unes 150 persones. 

Els equips de Ferrocarrils i Mossos d’Esquadra desplaçats al lloc de l’impacte estan avaluant la situació per poder investigar les causes del descarrilament. 

Pel que fa al servei a la línia Llobregat-Anoia, hi ha servei de trens entre les estacions de Pl. Espanya i Cornellà i entre Colònia Güell i Igualada i Manresa. Entre Cornellà i Colònia Güell s’està gestionant el servei alternatiu per carretera. 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia