Palau Robert

cvilaweb

A la Sala 2 i a l'aparador, oberta al públic del 20 de maig al 25 de setembre

Revolució VilaWeb. Tecnologia, periodisme, societat i país

query_builder   17 maig 2022 11:13

event_note Nota de premsa

A la Sala 2 i a l'aparador, oberta al públic del 20 de maig al 25 de setembre

Revolució VilaWeb. Tecnologia, periodisme, societat i país

Inauguració el dia 19 a les 18h sota la presidència de l’Hble. Sra. Laura Vilagrà, consellera de Presidència; parlament de benvinguda a càrrec del Sr. Jofre Llombart, secretari de Difusió; intervencions del senyor Vicent Partal i la senyora Assumpció Maresma, comissaris; cloenda per part de l’Hble. consellera Vilagrà.

CONTACTE PREMSA PALAU ROBERT:
Sandra Iglesias: sandra.iglesias@gencat.cat
Martí Porter: mporter@gencat.cat 

palau

Dijous dia 19, a les 18h, al Palau Robert s’inaugura l’exposició Revolució VilaWeb. Tecnologia, periodisme, societat i país. Promoguda per la Direcció general de Difusió i comissariada pels periodistes i fundadors de la capçalera, Assumpció Maresma i Vicent Partal, la proposta expositiva ocuparà l’aparador i la sala 2 del Palau fins a finals de setembre.

La Mostra proposa un viatge pel primer quart de segle ja superat d’aquest nadiu digital, pels seus plantejaments, referents i creences, pels seus principis ètics i rectors i per la seva evolució en paral·lel a la revolució tecnològica i a totes les eines que l’entorn digital han significat per al periodisme i per al conjunt de la societat.

Diuen els seus responsables: “VilaWeb va ser, l’any 1995, el primer diari electrònic dels Països Catalans i un dels primers d’Europa. D’aleshores ençà, la revolució tecnològica d’internet ha canviat el periodisme i la societat i el diari ha estat a la primera línia d’aquesta transformació: l’extensió pel país, els telèfons mòbils i la immediatesa, les xarxes socials, el vídeo a la web, la creació d’una nova relació amb els lectors...i tothora fent del periodisme un motor de transformació i consolidant el català en el món global”.

Els referents de Vilaweb són plurals i diversos: personatges com Ramon Barnils (mestre de periodistes), Julian Assange (Wikileaks), Katharine Graham (Wahington Post), Anna Politkóvska (periodista russa assassinada) o Albert Camus i el seu manifest contra la censura, publicat el 1939 a Le Soir Républicain, en serien bons exemples.

Tres frases ben significatives reforcen el missatge central que Vilaweb vol transmetre:

“D’ací a cent anys, d’ací a dos-cents, serem jutjats pels nostres diaris! Cada número nou del diari hauria d’ésser considerat com un llegat que fem a l’eternitat!” (J.V. Foix)

“El periodisme no ha de servir per a apagar focs...Si de cas per a encendre'ls…” (Vicent Partal, referint-se a la seva tasca editorial)

“No faces de la teua ignorància un argument” (Joan Fuster)

L’exposició, que es completa amb audiovisuals i detalls dels continguts, context social, formes de treballar i fites assolides al llarg d’aquests anys, és d’accés lliure i es podrà veure fins al 25 de setembre.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia