Interior

Miniatura

El nou parc de Bombers de Terrassa tindrà una inversió prevista de 4'6M€

query_builder   17 maig 2022 14:04

event_note Nota de premsa

El nou parc de Bombers de Terrassa tindrà una inversió prevista de 4'6M€

foto miniatura

Durant la visita, el conseller s’ha compromès amb les obres de construcció del nou parc, que serà una realitat al 2024


El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, han visitat aquest matí les instal·lacions del parc de Bombers de la ciutat.

Durant la visita, el conseller s’ha compromès amb la construcció del nou parc de Bombers, que comptarà amb una inversió de 4,6 milions d’euros. Les obres està previst que comencin en els propers mesos i finalitzin en un termini màxim de 2 anys.

El conseller i l’alcalde han aprofitat la visita per reunir-se amb el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, el cap operatiu dels Bombers de la Generalitat, David Borrell, i  altres comandaments i bombers del parc de Terrassa.


Un nou parc de 1.800m2

El nou parc de Bombers de Terrassa s’ubicarà  a la mateixa parcel·la enderrocant l’existent. L’únic que es conservarà del parc existent és el soterrani per adapta-lo com a zona de pràctiques amb la construcció també d’una torre sobre el soterrani existent. Es fomentarà l’ús de materials de construcció durables i de fàcil manteniment .

El nou edifici es distribuirà en tres alçades: planta semisoterrani (ús gimnàs i instal·lacions) planta baixa (part administrativa, vestidors, aula i cotxera) i planta primera (locals de descans, cuina, menjador i terrassa). En total la superfície construïda serà de  1800,17 m2.

A nivell energètic, s’instal.laran plaques fotovoltaiques que responguin a les necessitats energètiques del parc amb la voluntat de convertir-lo en un edifici sostenible i amb consum quasi nul.

Més de 1.800 serveis anuals

L’actual parc de Bombers s’ubica al nord-est de la ciutat, en una àrea a cavall entre teixits industrials i residencials i està construït en una superfície de 3.677 m2 i 262 ml de perímetre.

El parc de Bombers de Terrassa pertany a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord (REMN) i actualment té una dotació de 41 bombers funcionaris i 12 voluntaris. Durant el 2021 van dur a terme 1882 serveis.

El parc compta amb un equip d’excarceració que durant la seva trajectòria ha anat adquirint prestigi a tot el territori, quedant entre les primeres posicions en els diferents concursos intern, estatal i mundial. En l’edició del mundial World Rescue Challenge , que es va celebrar el 2019 a la Rochelle ( França), van obtenir la  4ª posició.

 

2  

Imatges

Foto 2

Foto 2 311

foto 3

foto 3 149

`