Drets Socials

Bandera LGBTI

Igualtat i Feminismes i Drets Socials formen els i les professionals de la DGAIA per garantir els drets dels infants i joves LGBTI+

query_builder   17 maig 2022 15:56

event_note Nota de premsa

Igualtat i Feminismes i Drets Socials formen els i les professionals de la DGAIA per garantir els drets dels infants i joves LGBTI+

  • Ja s’han format 640 directores i directors i educadores i educadors de centres i recursos de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA)
  • L’objectiu és garantir que els infants i joves tutelats per la Generalitat puguin viure la seva diversitat sexual i afectiva en plena llibertat, i sense discriminacions

El Departament d’Igualtat i Feminismes i el Departament de Drets Socials impulsen accions per a promoure la igualtat efectiva de les persones LGTBI+. Ja s’han format 640 directores i directors i educadores i educadors de centres i recursos de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA), professionals tècnics de DGAIA i dels Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA) per garantir els drets del infants i joves del LGBTI+ i detectar i prevenir les discriminacions.

L’objectiu del curs “Estratègies d’intervenció per a garantir els drets de les persones LGTBI i contra la discriminació” és garantir els drets dels infants, adolescents i joves LGTBI, i evitar situacions de discriminació, assegurant que puguin viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat, lliure d’estereotips, sense ser discriminats ni assetjats per la seva orientació sexual, la seva identitat o expressió de gènere. El curs pretén formar i sensibilitzar als i les directors/res, educadors/es, i personal tècnic de DGAIA i professionals d’EAIA, per dissenyar les línies d’intervenció per dur a terme les tasques de prevenció, detecció, atenció, acompanyament i derivació, amb una mirada de diversitat sexual de gènere i familiar.

L’any 2021 es van formar 340 professionals i el que portem de 2022 ja se’n han format 300. Durant els mesos de setembre-desembre se’n formaran 500 més, per tant, es preveu acabar l’any amb 1140 professionals formats entre el 2021 i el 2022. El Departament de Drets Socials preveu replicar aquesta formació per poder arribar a tots els i les 5000 professionals dels 500 recursos de la DGAIA. -          

Actualització dels circuits i protocols d’acompanyament infants i adolescents LGTBI

El treball conjunt entre el Departament de Drets Socials, i el Departament d’Igualtat i Feminismes ha permès actualitzar els Circuits i Protocols sobre acompanyament a infants i adolescents trans o LGTBI, els Circuits i Protocols sobre Assetjament o discriminació per motiu d’orientació sexual, expressió de gènere o identitat de gènere i els Circuits i Protocol per als infants i adolescents tutelats/des, en el casos de voluntat de transitar i fer canvi de sexe.

Elaboració d’una guia per facilitar la mirada transversal LGTBI+ en els serveis i recursos de la DGAIA

La Secretaria d’infància, Adolescència i Joventut i la Direcció General d’Atenció a la Infància, del Departament de Drets Socials, conjuntament amb la Direcció General de Polítiques Públiques LGTBI+, del Departament d’Igualtat i Feminismes, estan elaborant una Guia que pretén facilitar la mirada transversal LGTBI+ en els serveis i recursos de la DGAIA, per tal que totes les persones i professionals que treballen en aquests serveis puguin impregnar en el seu fer de cada dia, aquesta visibilització i atenció transversal als infants, adolescents i joves als que atenen i eduquen. I va dirigida també a tots els infants, adolescents i joves atesos en els serveis i recursos de la DGAIA, per tal que puguin ser educats en els valors de la igualtat, el respecte, la llibertat personal i comunitària, i en la diversitat, sigui quina sigui la seva orientació sexual, la seva identitat de gènere o la seva expressió de gènere.

De manera imminent, els dos departaments treballaran conjuntament en l’elaboració d’una Guia LGTBI+ pels recursos i serveis de la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de Joventut.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia