Territori

Imatge virtual de l'estand

El Departament de la Vicepresidència, present amb un estand a la 40a edició d'Expobages

query_builder   18 maig 2022 15:00

event_note Nota de premsa

El Departament de la Vicepresidència, present amb un estand a la 40a edició d'Expobages

  • S’exposaran les actuacions que impulsa en el sector tecnològic al Bages i a les Comarques Centrals
  • El projecte AINA, per fer que les màquines entenguin i parlin el català, també tindrà un espai a l’estand, on els visitants podran enregistrar la seva veu
Imatge virtual de l'estand

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori serà present a la 40a edició de la fira multisectorial Expobages, que se celebrarà a Manresa del 19 al 22 de maig, amb un estand a l’espai Tecnob@ges, diversos ponents a les jornades tecnològiques que hi tenen lloc i la presentació oficial del projecte AINA. El vicepresident, Jordi Puigneró, participarà també a la inauguració oficial de la fira, el dissabte 21 de maig.

Una de les novetats de l'edició de l'ExpoBages 2022 és la zona tecnològica situada a la plaça de Sant Domènec, anomenada TecnoB@ges, que vol reforçar la potencialitat del sector tecnològic a la Catalunya Central, especialment a la comarca del Bages. En aquest marc tindran lloc unes jornades professionals de caràcter divulgatiu. El Departament exposarà al seu estand les diverses actuacions que impulsa al Bages i a les comarques centrals.

Pel que fa a les Jornades tècniques, el dijous, 19 de maig, el director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Oriol Torruella, parlarà sobre Negocibersegur: La ciberseguretat és clau per digitalitzar el teu negoci, mentre que el director general d’Innovació i Economia Digital, Dani Marco, exposarà la ponència Catalunya un país digital, actuacions del Govern per liderar la quarta revolució industrial: la revolució digital.

El projecte AINA

A l’estand de la Generalitat hi haurà un espai dedicat al projecte AINA, per ensenyar les màquines i dispositius digitals a entendre i parlar català, on les persones que ho vulguin podran enregistrar la seva veu. A banda d’aquest espai a l’estand, el dissabte 21 es presentarà el projecte AINA al pati del Casino a Manresa. Les persones que hi assisteixin, a més de poder conèixer més a fons el projecte, podran també enregistrar la seva veu a la furgoneta habilitada com a punt itinerant de recol·lecció de veus del projecte AINA.

Imatge de la furgoneta de la gira del projecte AINA

Aquesta és la segona parada de la gira de l’AINA per territori català, iniciada el 14 de maig a la vegueria del Penedès. Posteriorment, i fins a principis del mes de juny, la passarà per les vegueries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida, Pirineus i Aran i Girona. En el cas de Barcelona, el pas de la gira d’AINA consistirà en la instal·lació del punt itinerant de recollida de veus al recinte del festival gastronòmic ‘Time to Eat Fest’, que se celebrarà els dies 28 i 29 de maig a l’Antiga Fàbrica Damm, a Barcelona.

2  

Imatges

Imatge virtual de l'estand

Imatge virtual de l'estand 116

Furgoneta del projecte AINA

Furgoneta del projecte AINA 579

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 395

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia