Territori

Puigneró

Territori preveu iniciar les obres de l'estació d'autobusos de Gironella a principis de 2023

query_builder   18 maig 2022 14:42

event_note Nota de premsa

Territori preveu iniciar les obres de l'estació d'autobusos de Gironella a principis de 2023

  • El Departament licitarà els treballs aquest estiu per un import de 880.000 euros

  • Estarà ubicada a l’Avinguda Catalunya i disposarà de quatre andanes
Puigneró Gironella

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori licitarà  aquest estiu les obres de l’estació d’autobusos de Gironella (Beguedà) per un valor de prop de 880.000 euros (IVA inclòs). Els treballs podrien començar durant el primer trimestre de 2023 i tindran una durada de quatre mesos.

 

En la presentació del projecte, que s’ha celebrat aquest dijous als terrenys on s’ubicarà l’estació, el vicepresident Jordi Puigneró ha recordat que “el Departament té tres grans objectius: la connectivitat del territori, la digitalització del país i la descarbonització de la mobilitat. I aquest projecte compleix els tres objectius. No només presentem una estació d’autobusos; donem forma a la nova política de la mobilitat descarbonitzada, més connectada i amb equitat territorial”

 

D’altra banda, l’alcalde de Gironella, David Font, ha subratllat que la nova estació “serà un punt neuràlgic del transport públic al municipi. Des d’aquest punt podrem anar a llocs com Vic o Barcelona. Ens connectarà amb la resta del país i el país amb nosaltres. Que aquesta connectivitat no decaigui i segueixi creixent”.

 

L’estació estarà ubicada en uns terrenys paral·lels a l’Avinguda Catalunya, al davant d’una coneguda cadena de supermercats. Disposarà de quatre andanes, de tal manera que fins a quatre autobusos hi podran accedir simultàniament. L’entrada i sortida dels vehicles serà per la mateixa Avinguda Catalunya. La màxima afluencia de persones es preveu els diumenges a la tarda i els dilluns al matí, quan els estudiants acostumen a esperar els autobusos que van cap a Barcelona.  

 

El projecte preveu la construcció d’una marquesina envidriada i dues grans pèrgoles cobertes, de 16,50 metres d’amplada i 3,65 metres d’alçada. Totes les estructures estaran fetes de columnes d’acer. La reforma també suposarà la instal·lació de zones enjardinades.

Puigneró

Característiques de la instal·lació

 

L’estació disposarà de carregadors per a telèfons mòbils, aparcament per a bicicletes, aparcament amb carregadors per a patinets elèctrics, un monitor informatiu amb els horaris dels autobusos i quatre càmeres de seguretat.

 

Gironella compta amb diverses parades d’autobus, però no disposa encara d’una parada o estació central. Les línies d’autobusos que circulen pel municipi són la L0393 que uneix la Farga de Moles amb Barcelona; la L0414 que uneix La Pobla de Lillet i Cambrils; la L0462 que uneix Llívia i Barcelona; la L1596 que uneix Prats de Lluçanès i Berga; la L0225 que uneix La Pobla de Lillet i Barcelona; i la L0157 que uneix Gironella i Berga. A banda, també hi ha les línies de transport a la demana L1660 I L1662, que uneixen, respectivament, Montclar i La Quar amb Gironella.

 

3  

Imatges

Fotografia

Fotografia 1766

Fotografia

Fotografia 2238

Imatge virtual

Imatge virtual 128

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 741