Direcció General de Comunicació

Reunió CCMA

La consellera Vilagrà es reuneix amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

query_builder   18 maig 2022 15:51

event_note Nota de premsa

La consellera Vilagrà es reuneix amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

  • Aquesta primera reunió de treball ha servit per començar a afrontar els grans reptes de la CCMA
Reunió CCMA

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, acompanyada del secretari de Mitjans, Oriol Duran Torres, s’ha reunit aquest dimecres amb la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà i Monfà; la vicepresidenta, Àngels Ponsa Roca, i el conseller secretari, Lluís Garriga Paituví, aquest dimecres al Palau de la Generalitat. Es tracta de la primera reunió de treball de la titular de la Presidència amb la presidenta i membres del consell de la CCMA. D’aquesta manera, Govern i CCMA enceten una col·laboració que vol que la Corporació recuperi l’esperit fundacional i la voluntat de consensos amplis que li permeti reactivar tots els mecanismes de governança per fer front als reptes que té al davant: complir amb les seves missions de servei públic, i recuperar la confiança i la credibilitat del conjunt de la societat catalana. I en aquest sentit, treballar per garantir uns mitjans de comunicació públics inclusius, plurals, independents, innovadors, responsables, transparents, de qualitat i del segle XXI.

Durant la reunió, la consellera Vilagrà ha deixat clar que el Govern, i especialment el Departament de la Presidència i la secretaria de Mitjans de Comunicació, és coneixedor dels reptes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la seva situació econòmica. Part del problema estructural són les retallades fetes arran de la crisi econòmica i per això ha demanat que es treballi per fer una CCMA més eficient, que es doti de l’aportació econòmica necessària i alhora que es redacti un nou contracte-programa. Tots els actors han de treballar perquè el contracte-programa afronti els reptes que té la CCMA, des de conciliar els objectius de comunicació de servei públic, passant pel finançament amb una perspectiva plurianual que li doni estabilitat i la capacitat per fer els canvis necessaris. El contracte-programa transcendeix el Departament i afecta el Govern sencer, així com ha de suposar també un compromís del Parlament i dels partits per ajudar a estabilitzar el finançament de la CCMA.  És imprescindible que la Corporació disposi d’un nou contracte-programa, que respongui al mandat  i prevegi un model de gestió que permeti definir noves fórmules de finançament més enllà de l’aportació pública. La consellera Vilagrà s’ha compromès per buscar aquestes millores per fer de la CCMA una eina encara més útil per a la llengua i per a la indústria audiovisual del nostre país.

Tant la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals com el Departament de la Presidència valoren positivament aquesta primera reunió de treball. La voluntat és que la CCMA disposi dels instruments per fer uns mitjans públics de qualitat i pensats per a tot el país. Una eina que serveix per donar accés a una informació veraç i de confiança, que estigui en el centre de qualsevol estratègia que permeti avançar en els tres eixos de l’oferta de programació de servei públic: els continguts informatius i d’actualitat, la programació d’entreteniment i els formats educatius. Una oferta que ha d’integrar tots els mitjans de la CCMA amb una proposta digital, transmèdia i multiplataforma. Els canvis a fer per actualitzar la CCMA i fer-la una eina encara més imprescindible necessiten l'esforç de tothom.

1  

Imatges

Foto de la reunió

Foto de la reunió 969

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia