President

Viatge a Brussel·les

President Aragonès: "Hem de defensar els interessos de Catalunya a totes les institucions europees"

query_builder   19 maig 2022 13:55

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Hem de defensar els interessos de Catalunya a totes les institucions europees"

  • El cap de l’Executiu s’ha reunit aquest matí a Brussel·les amb eurodiputats de Junts, PSC, ERC i Catalunya en Comú Podem
  • Pere Aragonès els ha agraït “la seva disponibilitat i voluntat de treballar plegats” i ha assegurat que aquestes trobades tindran continuïtat
El president ha valorat el seu viatge a Brussel·les davant els mitjans. Autor: Jordi Bedmar
El president ha valorat el seu viatge a Brussel·les davant els mitjans. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha subratllat aquest matí després de reunir-se a la seu del Parlament Europeu amb eurodiputats de Junts, PSC, ERC i Catalunya en Comú Podem i ahir amb el president Carles Puigdemont, la importància de “defensar els interessos de Catalunya a totes les institucions europees, també al Parlament Europeu”. El president també ha posat en valor “tot el que podem aportar a nivell europeu, als reptes que té Europa, que també són els nostres”.

El cap de l’Executiu ha expressat el seu agraïment a aquests eurodiputats per “la seva disponibilitat i la voluntat de treballar plegats” i ha assegurat que aquestes trobades tindran continuïtat, ja que “la voluntat és que aquesta relació es vagi mantenint”.

Pere Aragonès ha recordat que les reunions que ha mantingut ahir i avui responen al compromís que va prendre en la conferència que va pronunciar el passat 14 de febrer, amb motiu del primer aniversari de la victòria electoral de l’independentisme a les eleccions al Parlament de Catalunya, en què va anunciar que es trobaria amb els eurodiputats catalans que “defensen els consensos que han bastit el nostre país en matèria de llengua, de cohesió social, d’una negociació política que permeti exercir un referèndum sobre la independència de Catalunya i també avançar cap a la fi de la repressió i l’amnistia”.

En declaracions als mitjans, a la mateixa seu del Parlament Europeu, Pere Aragonès ha assenyalat que amb aquest viatge oficial a Brussel·les “aprofitem per enfortir el missatge de Catalunya, defensem la cohesió social del país, el caràcter troncal de la llengua catalana i tota la resta de reptes que tenim en l’àmbit econòmic i social, que són compartits amb el que són els reptes a nivell europeu”.

El president s’ha referit també a la recent visita a Barcelona de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, que, ha dit, va ser “una excel·lent oportunitat per enfortir la nostra relació amb les institucions europees”. “L’important és que s’ha iniciat el camí de recuperar les relacions i aquest camí continuarà”, ha remarcat.

Defensa del català

A preguntes dels mitjans, el president s’ha referit alguns temes d'actualitat com la defensa del model d'immersió lingüística a l'escola catalana "amb el context marcat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va en contra de qualsevol criteri pedagògic", ha explicat. Aragonès ha subratllat la necessitat d'arribar a un acord per defensar la llengua i ha apel·lat als partits polítics que se sentin interpel·lats. "Exhorto tots els partits a continuar treballant. El que és important és que hem de tenir l'acord més ampli possible per defensar el model d'escola catalana i per defensar la llengua catalana", ha reblat.

El president ha insistit en el fet que farà "tot el que estigui a les meves mans" per arribar a un consens "el més ampli possible" i mantenir un model "que ens permet garantir la igualtat d'oportunitats i posar per endavant les necessitats pedagògiques i acadèmiques amb un ampli consens i social".

Pel que fa al cas d’espionatge a polítics independentistes, el president ha afirmat que està disposat a reunir-se amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, però ha insistit que “no volem una reunió per fer una reunió” sinó que hi ha “tres qüestions fonamentals: màxima transparència, assumpció de responsabilitats i garanties de no repetició”. També ha destacat ”la contradicció que tres dels eurodiputats amb qui m’he reunit estant patint una repressió de caràcter polític que els impedeix tornar a Catalunya, mentre a un rei emèrit se li arxiven les causes i se li posa catifa vermella”.

5  

Imatges

Reunió amb Catalunya en Comú Podem

Reunió amb Catalunya en Comú Podem 1629

Reunió amb el PSC

Reunió amb el PSC 1198

Reunió amb ERC

Reunió amb ERC 1564

Reunió amb Junts

Reunió amb Junts 1527

Atenció als mitjans

Atenció als mitjans 111

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia