Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura logo Premi Ruralapps

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca la IX edició del Premi Ruralapps

Enguany, s'ha estès l'abast del premi més enllà de les apps

query_builder   19 maig 2022 14:38

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca la IX edició del Premi Ruralapps

Enguany, s'ha estès l'abast del premi més enllà de les apps

Logo web Premi Ruralapps

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convoca un any més el Premi Ruralapps, que arriba a la novena edició. Enguany l’abast del premi va més enllà de les apps, i s’estén als àmbits de la digitalització i la transformació digital (governança i gestió de dades, la Intel∙ligència Artificial, la realitat augmentada, la realitat virtual, la robòtica, l’internet de les coses, la connectivitat, ...) amb la finalitat que aflorin les possibles eines que existeixen en el mercat de les TIC, orientades o que aportin solucions tecnològiques als ciutadans o als professionals del sectors agroalimentari, forestal, i del medi rural.

El Departament vol promoure l'aplicació de la tecnologia en benefici dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural, premiant programari funcional (programari embegut, aplicacions per a dispositius mòbils, aplicacions d’escriptori, plataformes al núvol o altres) que contribueixi a la millora dels esmentats sectors.

Així, s’estableix dos tipus de premi, adreçats a persones físiques o jurídiques que hagin desenvolupat un programari funcional per als sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural, tant de nova creació com de programaris en fase comercial.

En primer lloc, la modalitat Ruralapps-professional, centrada en solucions tecnològiques innovadores per als/a les professionals i empreses dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural i millorar els processos de producció i de gestió, l'eficiència interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament en el mercat. Poden abastar des del procés de producció fins a la comercialització.

En segon lloc, la modalitat Ruralapps-ciència ciutadana, enfocada a solucions tecnològiques innovadores per a la ciutadania i facilitar l'accés a la informació, en els àmbits agroalimentari, forestal i/o del medi rural.

La quantia del premi és de 4.000 € per als guanyadors i 2.000 € per als finalistes, per a cadascuna de les modalitats. I el termini per a la presentació de candidatures als premis ja està obert i finalitza el 18 de juliol de 2022.

Aquests guardons permeten, any rere any, continuar impulsant la innovació i la recerca tecnològica aplicada al sector per tal de donar viabilitat i suport a projectes punters i d’alt valor afegit implantats a casa nostra.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia