Economia i Hisenda

Economia

El conseller Giró es reuneix a Frankfurt amb el vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos

query_builder   19 maig 2022 17:54

event_note Nota de premsa

El conseller Giró es reuneix a Frankfurt amb el vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos

  • Giró i De Guindos analitzen el context macroeconòmic actual i les previsions de creixement, tant del conjunt de la zona euro com de Catalunya
  • En la trobada, el conseller ha traslladat al vicepresident del BCE les vies que explora el Govern per poder constituir una banca pública catalana
El conseller Giró i el vicepresident del BCE

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, s’ha reunit aquest dijous a Frankfurt amb el vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, amb qui ha abordat diverses qüestions sobre el context macroeconòmic europeu i català. En la reunió, que ha tingut lloc a la seu del BCE, el conseller Giró també ha traslladat a De Guindos la intenció de la Generalitat de constituir una banca pública catalana i les vies que està estudiant per assolir aquest objectiu del Govern.

Sobre el marc macroeconòmic, el conseller d’Economia i el vicepresident del BCE han tractat sobre les conseqüències econòmiques actuals i a mig termini de la guerra d’Ucraïna, especialment pel que fa a l’increment dels preus de l’energia i d’algunes matèries primeres, així com també de la “preocupant evolució de la inflació”. A més, Jaume Giró i Luis de Guindos han parlat de les previsions de l’organisme encarregat de la política monetària europea pel que fa a l’evolució dels tipus d’interès, de les conseqüències de l’aturada de la compra de bons per part del BCE a partir de l’estiu i de les perspectives econòmiques de la zona euro i de Catalunya.

En relació amb la banca pública catalana, Giró ha plantejat a De Guindos la “determinació del Govern de fer una banca pública del s. XXI a Catalunya” i li ha exposat les diferents vies amb què treballa el Departament d’Economia per fer-ho viable.

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 118

Fotografia 2

Fotografia 2 97

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 59

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia