Acció Exterior i Unió Europea

La consellera Alsina.

La consellera Alsina inicia dilluns un viatge de treball al Quebec amb motiu dels 25 anys de cooperació amb Catalunya

query_builder   20 maig 2022 11:29

event_note Nota de premsa

La consellera Alsina inicia dilluns un viatge de treball al Quebec amb motiu dels 25 anys de cooperació amb Catalunya

  • La titular d’Acció Exterior i Govern Obert mantindrà reunions polítiques amb el Govern quebequès, l’Assemblea Nacional i l’Ajuntament de la capital, i visitarà infraestructures estratègiques al país
  • Alsina va anunciar al març la creació d’una nova oficina del Govern al Quebec, ubicada a Ciutat de Quebec, que dependrà de la Delegació del Govern als EUA i el Canadà
La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, iniciarà aquest dilluns un viatge de treball al Quebec amb motiu del 25è aniversari de la signatura de l’acord bilateral entre el Govern català i el quebequès. Al llarg de la setmana, Alsina mantindrà diverses reunions polítiques, entre les quals destaquen les trobades amb ministres del Govern del Quebec, representants de l’Assemblea Nacional i l’Ajuntament de Ciutat de Quebec i de Montréal.

A més de l’agenda política, Alsina també visitarà infraestructures estratègiques del país i centres de referència global com l’Institut Nacional d’Òptica del Quebec. D’altra banda, la consellera es trobarà amb la comunitat catalana resident al Quebec i representants de la societat civil quebequesa. El secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, i el delegat del Govern als Estats Units i el Canadà, Isidre Sala, l’acompanyaran en el seu desplaçament al Quebec.

Enguany Catalunya i el Quebec celebren els 25 anys de la formalització de la relació bilateral entre els dos governs: el 1996 es va signar l’Acord de Cooperació amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi entre els dos territoris. Fruit d’aquesta cooperació, la consellera Alsina ja va anunciar el passat mes de març la creació d’una nova oficina del Govern al Quebec, ubicada a Ciutat de Quebec, que dependrà de la Delegació del Govern als Estats Units i el Canadà.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia