Interior

Foto

El conseller Elena demana extremar la prudència pel risc d'incendis forestals

query_builder   20 maig 2022 14:03

event_note Nota de premsa

El conseller Elena demana extremar la prudència pel risc d'incendis forestals

Foto
  • Els Bombers han treballat enguany en 2.214 serveis d’incendis de vegetació, un 30% més que l’any passat en el mateix període

  • Els Agents Rurals han activat el nivell 2 del Pla Alfa a 7 comarques del país


El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat a la ciutadania “prudència, contenció i responsabilitat davant l’increment de les temperatures previstes pels propers dies”. “En algunes zones del país estarem al voltant dels 40 graus i això implicarà un major risc d’incendis”, ha afirmat.

Elena ha recordat que “el risc d’incendi ja no va associat exclusivament a la temporada d’estiu” “El canvi climàtic i altres factors com la sequedat i l’increment de la temperatura fan que el risc el tinguem tot l’any. Hi ha moments especialment delicats, i aquest n’és un”, ha manifestat.

El conseller ha informat que en 9 de cada 10 incendis intervé el factor humà. “Hem de ser conscients que la preservació de la natura també depèn de la responsabilitat individual de cadascú de nosaltres”, ha advertit.

El titular d’Interior ha anunciat que el cos de Bombers de la Generalitat farà un reforç de personal aquests dies, mentre que el cos d’Agents Rurals es dedicarà exclusivament a les tasques de prevenció d’incendis forestals.

 

2.214 incendis de vegetació des de principis d’any

Des d’inicis d’any i fins al 18 de maig els Bombers han treballat en 2.214 serveis d’incendis de vegetació (agrícola, forestal i urbana), mentre que l’any passat, en el mateix període, aquesta xifra va ser de 1.692 serveis. El cos destaca que aquest episodi és la primera ona de sud de l'any, que és extrema i similar al nivell d'intensitat del maig de 2015.


El Pla Alfa activat a 7 comarques

Per l’increment del perill d’incendi forestal, el Cos d’Agents Rurals ha activat avui el nivell 2 del Pla Alfa a 7 comarques de Catalunya, sobretot de Ponent i Catalunya Central: el Solsonès, l’Alt Urgell, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Segrià i l’Urgell. En vistes al cap de setmana, està previst que aquest el nivell 2 del Pla Alfa es pugui ampliar a com a mínim dues comarques més de l’interior de Catalunya per les temperatures i humitats relatives no habituals en aquesta època de l'any.

Arran de l’activació del nivell 2 del Pla Alfa, els Agents Rurals han suspès 3.300 activitats que generen perill d’incendi. El cos demana evitar la deambulació en boscos de ribera, ja que en aquesta època de floració dels pollancres, es produeix acumulació de borrissol, material molt inflamable.

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia