Direcció General de Comunicació

Espluga de Francolí

Vilagrà: "Treballem sempre amb aquesta visió republicana essent sensibles a les necessitats i a les demandes del món local"

query_builder   20 maig 2022 14:29

event_note Nota de premsa

Vilagrà: "Treballem sempre amb aquesta visió republicana essent sensibles a les necessitats i a les demandes del món local"

  • La consellera de la Presidència ha fet una visita institucional a les obres de restitució dels danys causats pels temporals Dana i el Glòria a la Conca de Barberà

 

  • El Departament ha destinat 569.671 euros a restituir el Parc Fluvial de l’Espluga del Francolí i 1.596.619 euros per restaurar el Pont Vell de Montblanc
Espluga de Francolí

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha destacat avui durant la visita a les obres de restitució dels danys causats pels efectes dels temporals Dana i Glòria a la Conca de Barberà que el Govern “treballa sempre amb aquesta visió republicana essent sensibles a les necessitats i a les demandes del món local”. En concret, el Departament ha destinat 2.166.290 euros a diverses actuacions per refer els danys que van provocar les riuades a l’Espluga de Francolí i Montblanc.

La consellera ha destacat, durant la visita, com la col·laboració entre totes les administracions, i també gràcies a la col·laboració ciutadana i associativa, s’ha pogut remuntar “l’afectació que van provocar aquelles terribles riuades”. Vilagrà ha afirmat, en aquest sentit, que el Govern de la Generalitat “sempre està al costat dels municipis” i ha celebrat com el Parc Fluvial de l’Espluga s’ha recuperat amb una nova perspectiva més sostenible i “naturalitzant de l’entorn”.

En aquest sentit, la titular de Presidència ha posat també en relleu el treball conjunt que el Govern està fent amb els ajuntaments del país per “millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania”, i per garantir “les mateixes oportunitats i serveis a tothom, visqui on visqui”. “Som un Govern republicà i municipalista”, ha afegit.

La consellera ha informat que el Departament ha fet una pròrroga d’aquestes ajudes perquè els ajuntaments puguin justificar a temps les obres.  En concret, des del Departament de Presidència s’han destinat 569.671 euros a restituir el Parc Fluvial de l’Espluga del Francolí i 1.596.619 euros per restaurar el Pont Vell de Montblanc. I, en aquesta línia, ha recordat finalment que el Govern també va anunciar ahir la pròrroga dels PUOSC de 2021 i 2022. “Entenem les dificultats actuals amb la guerra d’Ucraïna i l’increment de preus i licitacions desertes com a conseqüència de la manca d’abastament”, ha manifestat.

La visita a l’Espluga de Francolí i a Montblanc s’ha realitzat en el marc d’una visita institucional a la Conca de Barberà on la consellera Vilagrà també ha tingut l’oportunitat de reunir-se amb els membres del Consell Comarcal.

 

3  

Imatges

Espluga de Francolí

Espluga de Francolí 108

Espluga de Francolí

Espluga de Francolí 55

Montblanc

Montblanc 2218

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia