Territori

imatge

Es reuneix el grup de treball del Pla territorial del Penedès per presentar l'estat del Catàleg de Paisatge

query_builder   23 maig 2022 14:11

event_note Nota de premsa

Es reuneix el grup de treball del Pla territorial del Penedès per presentar l'estat del Catàleg de Paisatge

  • És l’instrument que recull els valors i l’estat de conservació dels diversos paisatges d’una vegueria i proposa mesures de preservació i s’aprovarà a principis del 2023
  • També a principis de 2023 es disposarà de l’Avantprojecte del Pla territorial parcial del Penedès, que completarà la planificació territorial de les vegueries catalanes
  • És el primer Pla l’elaboració del qual s’acompanya de la creació d’un grup de treball, per assegurar el consens amb els agents del territori
imatge

El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha presidit avui la reunió del grup de treball del Pla territorial del Penedès, on s’ha donat compte de la nova composició d’aquest organisme i de l’estat dels treballs d’aquest instrument de planejament, el darrer que queda per aprovar a tot Catalunya i que completarà el desplegament de l’àmbit de planificació del Penedès.

El Pla territorial del Penedès, que es va començar a elaborar l’any 2014, va ser el primer que es va acompanyar de la creació d’un grup de treball, amb 12 representants del territori, en concret dels quatre consells comarcals, i 10 de la Generalitat. La voluntat era que el grup funcionés com a corretja de transmissió de la opinió i les necessitats del territori amb l’equip tècnic que redacta el Pla.

A la reunió d’avui del grup de treball el director de l’Observatori del Paisatge, Pere Sala, ha donat compte de l’estat de redacció del Catàleg del paisatge del Penedès. Els catàlegs són els instruments que recullen els valors i l’estat de conservació dels diversos paisatges d’una vegueria i en proposen mesures de preservació que després el planejament ha d’adoptar. Es preveu comptar amb el Catàleg aquesta tardor, per sotmetre’l a informació pública immediatament després i tenir-lo aprovat a principis de 2023.

D’altra banda, s’ha detallat la nova composició del grup de treball d’acord amb les estructures departamentals de la Generalitat aquesta legislatura i segons els actuals representants i càrrecs del món local. A la trobada també ha assistit el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar.

Després del procés de participació ciutadana que es va dur a terme sobre l’avanç del Pla territorial del Penedès, l’equip redactor l’ha continuat elaborant. Es preveu que durant aquesta tardor el grup de treball es reuneixi en sessions monogràfiques per a debatre sobre els tres tipus de sistemes que regularà el Pla territorial (assentaments, espais oberts i infraestructures de mobilitat). La voluntat és disposar de l’Avanç del Pla a principis de 2023.

1  

Imatges

Imatge

Imatge 399

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 327

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia