Drets Socials

Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs.

El Govern constitueix la Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs

query_builder   23 maig 2022 19:39

event_note Nota de premsa

El Govern constitueix la Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs

  • La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha destacat la necessitat de realitzar “un estudi real de la situació i des de la proximitat” per poder definir plans d’actuació concrets
Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs

Avui dilluns s’ha constituït a Barcelona la Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs. Un organisme participat per la Generalitat i diferents  institucions que s’encarregarà d’analitzar des de diferents vessants la situació de les barraques ubicades en aquesta zona de l’àrea metropolitana.

La reunió ha estat presidida per la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, que ha destacat la importància de la creació d’aquesta comissió per abordar “un problema greu amb especial transcendència a la zona de Montcada i Reixac pel volum de barraques que s’hi concentren, però que també existeix a altres indrets de Catalunya”. La consellera ha afegit que “cal fer un estudi real de la situació per poder definir els plans d’actuació que s’hauran de posar en marxa amb els diferents departaments amb competències en el tema” i ha posat en valor que es faci des de la proximitat al territori.

Així, la Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme estarà presidida pel delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, encarregat de coordinar el projecte, i  comptarà amb la participació de diferents departaments de la Generalitat, el Consorci del Besòs, l’Ajuntament de Montcada i Reixac, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona.

Els departaments de la Generalitat que en formaran part són Drets Socials, Acció Climàtica, Salut, Presidència, Educació, Empresa i Treball, Igualtat, Interior, i Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori.

Toni Morral ha afirmat que “ens trobem en el punt de partida d’un treball que s’ha de fer amb molt rigor tècnic i amb la màxima lleialtat entre departaments i institucions, perquè es tracta d’una realitat d’enorme complexitat” i ha afegit que s’haurà de realitzar una diagnosi “amb molta precisió” sobre la problemàtica territorial i social de la zona.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha agraït la creació d’aquesta Comissió Tècnica i ha dit que és “un repte molt gran i molt valent”, perquè en aquesta zona al voltant del riu Besòs s’hi concentren 500 barraques “amb singularitats molt diferents”.

  • Funcions de la Comissió

La Comissió Tècnica constituïda avui haurà d’impulsar les següents línies de treball:

  • Recopilar informes sobre la situació actual, aportant antecedents i context amb informes elaborats per entitats o administracions.
  • Topografiar la zona, delimitant l’àmbit d’actuació a la llera del rei Besòs i elaborant un plànol de les barraques i la seva categorització.
  • Explorar la singularitat de la situació, comptant les activitats que s’hi realitzen i realitzant un cens de persones que hi viuen.

La Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besos es constitueix després de l’Acord de Govern aprovat el passat 29 de març, amb el qual l’Executiu es compromet a treballar per fer front a aquesta problemàtica amb l’elaboració de programes concrets.  

2  

Imatges

Reunió de la Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs

Reunió de la Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs 272

Reunió de la Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs

Reunió de la Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs 258

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia