Agents Rurals

Comís actuació Sau

Els Agents Rurals interposen 23 denúncies en un cap de setmana a la zona de l'embassament de Sau

query_builder   23 maig 2022 17:53

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals interposen 23 denúncies en un cap de setmana a la zona de l'embassament de Sau

Moment actuació vigilància embassament de Sau

Els Agents Rurals han posat aquest cap de setmana un total de 23 denúncies a la zona de l’embassament de Sau (Osona) en el marc d’una actuació de control i vigilància per al compliment de les normatives que afecten al medi natural en zones de gran afluència de persones i que preveu controlar principalment l’activitat en embassaments i rieres.

En l’operatiu d’aquest cap de setmana, els Agents Rurals han vigilat diversos punts a l'embassament de Sau (Osona) on, a més  de controlar la pesca continental, la circulació motoritzada, i que no s’efectuïn activitats com el vol de drons en zones prohibides, s’ha vigilat especialment la prohibició de fer foc.

En la zona del pantà de Sau els Agents Rurals han realitzat entre divendres i dissabte passat un total de 20 inspeccions de pesca amb resultat de 15 denúncies per infraccions a la normativa a 9 persones que hi pescaven. També s’han comissat 22 canyes de pesca i 2 xarxes per a captura de peixos.

Les infraccions comeses han estat per manca de llicència de pesca, no disposició d’autorització de la zona de pesca controlada, utilització de més canyes de les permeses, pesca en horari nocturn i la utilització d’arts i mètodes prohibits, entre d’altres.

Comís actuació Sau

A més, s’han denunciat 7 persones propietàries de vehicles per circular per domini públic hidràulic i s’ha interposat una denúncia per fer volar un dron sense autorització de l’òrgan gestor dins l'Espai d’Interès Natural de Collsacabra. Actualment no es poden fer volar drons perquè estan en període de nidificació algunes espècies d’aus protegides.

Les inspeccions també es desenvolupen a embassaments de les comarques de la Catalunya Central com la Baells i la Riera de Merlès (Berguedà), i als embassaments de Sant Ponç, la Llosa del Cavall i a la Vall D'Ora i la Ribera Salada (Solsonès), entre d'altres.

Moment actuació embassament de Sau

Des del Cos d’Agents Rurals es demana que es gaudeixi del medi natural amb seguretat i civisme, tot respectant i cuidant l’entorn, i es recorda que:

1.- Està prohibit fer foc de qualsevol tipus (barbacoes i fogons de gas inclosos) en zones forestals i en la franja de 500 m que les envolta (sense autorització).

2.- Està prohibit circular amb vehicle de motor fora de les pistes forestals.

3.- No es pot aparcar en camps de conreu, prats ni entrades de camins. Cal fer-ho en llocs autoritzats.

4.- Cal no molestar els ramats i portar el gos lligat per evitar ensurts.

5.- Cal guardar silenci prop de zones de nidificació d’aus.  

6.- Cal recollir les deixalles.

7.- En cas de trobar un animal salvatge ferit: trucar al Cos d’Agents Rurals al 93 561 70 00.

3  

Imatges

Comís actuació Sau

Comís actuació Sau 154

Moment actuació embassament Sau 1

Moment actuació embassament Sau 1 267

Imatge actuació embassament Sau 2

Imatge actuació embassament Sau 2

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia