• Incorpora a l’estructura d’aquestes entitats 668 places fins ara conjunturals, ocupades per personal temporal de llarga durada

El Govern ha aprovat l’increment de la plantilla pressupostària de 37 entitats del sector públic institucional per incloure-hi de forma estructural 668 places fins ara conjunturals ocupades per personal temporal de llarga durada.

Són places que, si bé es van crear amb caràcter temporal, tenen assignades funcions i tasques que, amb el temps, han passat a formar part de l’activitat ordinària i habitual d’aquestes entitats perquè s’han incorporat com a nous serveis públics o per ampliar els ja existents.

Es tracta d’un pas previ al procés d’estabilització de l’ocupació pública a les entitats del sector públic. L’objectiu és incorporar en l’estructura de les entitats afectades els llocs de treball actualment conjunturals que, complint amb els criteris d’estabilització establerts a la Llei 20/2021, de 28 de desembre, han esdevingut necessaris i imprescindibles per al funcionament regular d’aquestes organitzacions.

D’aquesta manera, es podran incloure en els respectius processos d’estabilització i contribuir, addicionalment, a la reducció de la temporalitat de l’ocupació pública en aquest àmbit.