Direcció General de Comunicació

ICF

El Govern aprova els comptes anuals de l'Institut Català de Finances per a l'exercici 2021

query_builder   24 maig 2022 13:27

event_note Nota de premsa

El Govern aprova els comptes anuals de l'Institut Català de Finances per a l'exercici 2021

  • L’any passat, l’ICF va finançar 1.213 empreses per un import de 535,1 milions d’euros

El Govern ha  donat llum verda als comptes anuals de l’Institut Català de Finances (ICF) corresponents a l’exercici 2021, un any en què l’entitat financera pública de Catalunya va finançar 1.213 empreses per un import total de 535,1 milions d’euros. En l’àmbit del capital risc, l’entitat va comprometre 19,9 milions d’euros en fons de capital risc de gestores de tercers i va acumular 8,6 milions d’euros d’inversió directa en empreses i start-ups.

Durant el 2021, i pel que fa a l’activitat en préstecs i avals, dos terços de  les operacions es van destinar a nous projectes d’inversió i el 34,6% restant a finançar les necessitats de liquiditat derivades de la Covid. A més, es van reestructurar crèdits per valor de 315,2 milions d’euros amb l’objectiu de flexibilitzar i ajustar el calendari de pagament, d’acord amb el context i les necessitats empresarials.

En línia amb altres anys, el 96% del finançament s’ha destinat a treballadors autònoms i pimes. Pel que fa a la distribució sectorial, el comerç, el turisme i el transport (26%) i les indústries manufactureres (21%) continuen sent els sectors més finançats. Destaca l’increment per a projectes de construcció i obra pública, que suposa un 13% del total, arran de la clara aposta de l’ICF per finançar iniciatives d’habitatge de lloguer social.

Respecte a la distribució territorial, Barcelona i la seva àrea d’influència continua acumulant la major part del finançament, amb un 54%; seguida de Girona, amb un 10%, i el Penedès, amb un 7%.

En l’àmbit del capital risc, l’entitat ha compromès 19,9 milions d’euros en fons de capital risc del segment llavor i venture especialitzats en projectes d’innovació i eficiència energètica, i ha incorporat 5 nous instruments a la cartera actual. A més, ha invertit directament 8,6 milions d’euros en diferents empreses i start-ups, principalment del sector TIC.

L’ICF tanca l’exercici 2021 amb un resultat positiu de 40,5 milions d’euros. El benefici, que es destinarà íntegrament a reserves, consolida un cicle d’11 anys de resultats positius.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia