Acció Exterior i Unió Europea

La consellera Alsina es reuneix amb CitizenLab al Canadà:

La consellera Alsina es reuneix amb CitizenLab al Canadà: "Els hem informat de les accions del Govern a nivell internacional per denunciar el CatalanGate"

La titular d'Acció Exterior s'entrevista amb Ronald Deibert, director del centre de recerca que va destapar l'escàndol d'espionatge massiu a l'independentisme

query_builder   24 maig 2022 19:50

event_note Nota de premsa

La consellera Alsina es reuneix amb CitizenLab al Canadà: "Els hem informat de les accions del Govern a nivell internacional per denunciar el CatalanGate"

La titular d'Acció Exterior s'entrevista amb Ronald Deibert, director del centre de recerca que va destapar l'escàndol d'espionatge massiu a l'independentisme

Una reunió amb Ronald Deibert, director del prestigiós centre de recerca CitizenLab, adscrit a la Universitat de Toronto, ha donat el tret de sortida del viatge de treball de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert a Toronto i al Quebec. Victòria Alsina ha conversat durant 40 minuts amb Deibert per conèixer amb més detall com avança la investigació d’aquest laboratori que es dedica a qüestions relacionades amb la política estratègica d’alt nivell, les tecnologies de la informació i la comunicació, els drets humans i la seguretat.
La consellera Alsina es reuneix amb CitizenLab al Canadà
La consellera Alsina ha explicat que “l’objectiu de la reunió ha estat conèixer com el CatalanGate, el cas d’espionatge massiu a l’independentisme, connecta amb la conversa global que té CitizenLab, totes les investigacions d’aquest tipus que du a terme aquesta institució 100% independent vinculada a la Universitat de Toronto”. La titular d’Acció Exterior i Govern Obert afegeix: “he informat Ronald Deibert de les accions que està fent el Govern a nivell internacional per denunciar aquest escàndol d’espionatge massiu a l’independentisme, que no només afecta a membres del govern, polítics i activistes, també periodistes i advocats. Accions que fem davant les Nacions Unides, la Unió Europea i el Consell d’Europa”.

Després de la conversa amb el director de CitizenLab, la consellera Victòria Alsina ha estat molt clara: “La investigació que va permetre destapar l’espionatge a 65 persones vinculades a l’independentisme català, entre elles 4 presidents de la Generalitat, és només la punta de l’iceberg. I el govern espanyol n’ha de depurar responsabilitats polítiques”.

Aquesta no és la primera vegada que la consellera Alsina manté reunions amb actors internacionals per denunciar l’escàndol d’espionatge massiu que va esclatar a mitjans d’abril. També ho ha fet en el marc de les seves visites oficials a Àustria i Eslovàquia, així com a Brussel·les.

El Comitè Mixt Quebec-Catalunya aprova el pla de treball 2022-2024
La visita de la consellera Alsina al Quebec s’emmarca en el 25è aniversari de l’acord de cooperació bilateral entre Catalunya i Quebec i, en aquest sentit, aquest dimarts també s'ha formalitzat un nou pla de treball conjunt per al període 2022-2024, que renova la ja consolidada cooperació entre els dos països. El secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, i la directora d’Europa i Institucions Europees del Govern quebequès, Marie-Josée Audet, han encapçalat la 10a reunió del Comitè Mixt Quebec-Catalunya al Ministeri de Relacions Internacionals i de la Francofonia quebequès.

En la reunió del Comitè, que és l’òrgan que coordina les relacions entre els dos territoris, s’ha acordat que els àmbits prioritaris per als propers dos anys seran el desenvolupament econòmic, la recerca i la innovació, la cultura, l’educació i la formació. A més, els dos governs han expressat la voluntat de cooperar en matèria de canvi climàtic i biodiversitat, i exploraran vies de col·laboració en els camps de les tecnologies digitals i la intel·ligència artificial, les ciències de la vida o els afers marítims.

Visita institucional al Quebec
La consellera Victòria Alsina serà durant tota la setmana de visita al Quebec amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la cooperació entre Catalunya i aquest país. Acompanyada del secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, i del delegat del Govern als Estats Units i el Canadà, Isidre Sala, aquest dimars Victòria Alsina es reuneix amb el ministre de la Ciberseguretat del Quebec, Éric Caire, i la ministra de Relacions Internacionals i de la Francofonia, Nadine Girault. També es troba amb representants de la comunitat catalana, a més de destacats periodistes, acadèmics, diputats, activistes i empresaris quebequesos. També visitarà el mural de l’escultor català establert al Quebec Jordi Bonet (1932-1979) al Grand Théatre del Quebec, on se li retrà un homenatge amb la participació dels seus familiars. Demà, dimecres, la consellera Alsina participarà en una sessió de l’Assemblea Nacional del Quebec, on serà rebuda pel president de la cambra quebequesa, François Paradis.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia