Drets Socials

Violant Cervera al Parlament

Cervera: "Incrementem un 16% el pressupost dels CDIAP per acabar amb la llista d'espera i augmentar la freqüència d'atenció"

query_builder   25 maig 2022 11:18

event_note Nota de premsa

Cervera: "Incrementem un 16% el pressupost dels CDIAP per acabar amb la llista d'espera i augmentar la freqüència d'atenció"

Drets Socials incrementa gairebé, en 200.000, les hores d’atenció dels Centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) amb una inversió econòmica anual addicional de 6,92M€

Violant Cervera al Parlament
Violant Cervera al Parlament

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha explicat avui al Parlament el pla de xoc per acabar amb les llistes d’espera dels Centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP). La consellera ha explicat que el Departament donarà resposta als 1.937 nens i nenes de 0 a 6 anys amb trastorns del desenvolupament que estan pendents d’accedir a un servei d’atenció precoç.

En aquest sentit, Cervera ha explicat que: “L’increment del 16% del pressupost dels CDIAP servirà per acabar amb la llista d’espera i per  augmentar la freqüència d’atenció”. Se sumaran 198.763 hores als 97 centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP). Aquesta suma d’hores d’atenció suposa un increment del 16,2% respecte el nombre d’hores totals d’aquests serveis l’any 2020 i és l’increment més gran en els darrers 15 anys. La inversió econòmica anual addicional per part del Departament serà de 6,92M€, un 16% més respecte el 2021. Aquest augment de 198.763 hores es repartirà en base a tres criteris: cobertura poblacional, infants en llista d’espera i freqüència assistencial.

Dels 97 CDIAP; 59 son a la demarcació de Barcelona i s’incrementarà en 144.915, les hores d’atenció; 15 son a la demarcació de Lleida, que tindran un increment de 11.437 hores; 6 a les Terres de l’Ebre, amb un increment de 3.090 hores; 11 a la demarcació de Girona, amb un increment de 30.647 hores i 6 al Camp de Tarragona, amb un increment de 8.674 hores.  

Durant el 2021 els Centres de desenvolupament infantil i atenció precoç van atendre 44.248 infants, amb el pla de xoc que ha presentat el departament el nombre d’infants atesos serà de 46.185.

Centres de desenvolupament infantil i atenció precoç

Els CDIAP atenen als infants que necessiten una atenció especialitzada, amb especialistes en fisioteràpia, logopèdia, treball social, psicologia i neuropediatria, entre d'altres. Els CDIAPS també s’adrecen a les famílies i prioritzen l'atenció als infants de menys de tres anys, amb trastorn del desenvolupament, i als infants amb afectació greu, sense perjudici del caràcter universal dels serveis d'atenció precoç. Violant Cervera durant la seva intervenció ha remarcat la importància dels CDIAP: “Aquest és un servei gratuït i universal molt ben valorat per la comunitat educativa i també pel departament de Salut perquè és molt important la detecció en aquestes primeres etapes de la vida dels nens i les nenes per poder-los ajudar en el futur

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia