Acció Exterior i Unió Europea

XGO

Visita a l'Assemblea Nacional del Quebec i a l'Ajuntament del Quebec

Alsina, ovacionada a l'Assemblea Nacional del Quebec: "El Parlament quebequès va ser l'única cambra del món que va aprovar per unanimitat una solució negociada al conflicte català"

La consellera Victòria Alsina anuncia l'obertura d'una nova oficina del Govern al Quebec: "Continuarem construint ponts conjuntament"

query_builder   26 maig 2022 10:07

event_note Nota de premsa

Visita a l'Assemblea Nacional del Quebec i a l'Ajuntament del Quebec

Alsina, ovacionada a l'Assemblea Nacional del Quebec: "El Parlament quebequès va ser l'única cambra del món que va aprovar per unanimitat una solució negociada al conflicte català"

La consellera Victòria Alsina anuncia l'obertura d'una nova oficina del Govern al Quebec: "Continuarem construint ponts conjuntament"

XGO
La consellera Victòria Alsina, amb el secretari Gerard Figueras i el delegat Isidre Sala.

Després de 25 anys d’estreta col·laboració entre Catalunya i el Quebec gràcies a l’acord de cooperació bilateral entre els dos països, les relacions catalano-quebequeses agafen un nou impuls amb la visita de la consellera Victòria Alsina, que ha tancat diversos acords de col·laboració amb les autoritats del país.

La titular d’Acció Exterior i Govern Obert ha estat rebuda aquest dimecres al matí pel president de l’Assemblea Nacional del Quebec, François Paradis, i ha firmat el llibre d’honor de la cambra. “Anunciem amb molta il·lusió l’obertura de l’oficina del Govern de Catalunya al Quebec com un instrument que ens permeti continuar construint ponts conjuntament i estrènyer encara més els llaços de profunda amistat”, ha dit la consellera Alsina.

Acompanyada del secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, i del delegat del Govern als Estats Units i el Canadà, Isidre Sala, Alsina ha pogut assistir al ple de l’Assemblea que s’ha celebrat aquest dimecres, una de les darreres sessions plenàries d’aquesta legislatura abans de les eleccions al Quebec. Només començar, el president de la cambra quebequesa ha donat la benvinguda a la delegació del govern de Catalunya i tot l’hemicicle s’ha posat dempeus per aplaudir la presència catalana.

“Cal recordar que el parlament del Quebec va ser l’única cambra a tot el món que va aprovar per unanimitat, i totes les famílies polítiques, una resolució en favor dels interessos nacionals de Catalunya en el moment més complicat del procés”, ha explicat Alsina en sortir de l’Assemblea Nacional del Quebec, on també s’ha reunit amb els responsables de política internacional dels diversos grups parlamentaris.

 

La consellera Alsina explica a l’alcalde de la ciutat de Quebec l’obertura de l’oficina del Govern

La visita de la consellera a la ciutat de Quebec ha acabat amb una reunió amb l’alcalde a l’Ajuntament. Victòria Alsina, Gerard Figueras i Isidre Sala s’han entrevistat amb l’alcalde, Bruno Marchand, i la tinent d’alcalde i responsable de relacions internacionals del consistori quebequès, Catherine Vallières-Roland, que han rebut amb molta satisfacció la propera obertura de l’oficina del Govern al Quebec. “L’alcalde del Quebec està molt interessat en fer créixer i estrènyer encara més els llaços entre la ciutat del Quebec i Catalunya i Barcelona. Veu aquesta oficina com un recurs útil, també per a ell, per poder tenir una finestra única quan es vulgui adreçar, quan vulgui promoure iniciatives a casa nostra, quan vulguin organitzar i compartir bones pràctiques”, ha explicat la consellera, després de la reunió al consistori quebequès. Marchand, diu Alsina, “ha posat molt èmfasi en l’experiència que té Catalunya i Barcelona en qüestions relacionades amb l’economia blava, la mobilitat, la innovació i s’ha mostrat totalment predisposat a que, a partir d’ara, puguem materialitzar tots aquest projectes a través de l’equip que tindrem físicament a la ciutat del Quebec”.

La delegació catalana s’ha desplaçat aquest mateix dimecres cap a Mont-real, on s’estarà fins divendres per mantenir diverses reunions de treball amb les autoritats de la ciutat i visitar infraestructures clau, com el Port de Mont-real. De fet, el port quebequès té estrets vincles amb el Port de Barcelona i tots dos són socis de la iniciativa coneguda com a Smart Port liderada pel Port de Barcelona. Es tracta d’una aliança entre cinc grans ports internacionals que aposten per la innovació en temes de sostenibilitat, digitalització i que volen estar a l’avantguarda en aquest tipus d’infraestructures. 

`