Delegació a Lleida

Fira LleidaAirChallenge

La Fira LleidaAirChallenge torna a l'Aeroport de Lleida-Alguaire amb un nou espai dedicat als drons i els seus usos

El certamen, que arriba a la setena edició, se celebrarà el cap de setmana de l'11 i 12 de juny amb prop d'un centenar d'expositors

query_builder   10 maig 2022 13:28

event_note Nota de premsa

La Fira LleidaAirChallenge torna a l'Aeroport de Lleida-Alguaire amb un nou espai dedicat als drons i els seus usos

El certamen, que arriba a la setena edició, se celebrarà el cap de setmana de l'11 i 12 de juny amb prop d'un centenar d'expositors

Presentació LleidaAirChallenge 2022
Bernat Solé i Isidre Gavín durant la presentació de la fira aeronàutica

La Fira Aeronàutica LleidaAirChallenge torna a l’Aeroprort de Lleida-Alguaire després de dos anys sense poder celebrar-se a causa de la pandèmia. El certamen, que arriba a la setena edició, tindrà lloc el cap de setmana de l’11 i 12 de juny, amb gairebé un centenar d’expositors entre escoles de pilots, escoles de tripulants de cabines, empreses d’helicòpters, aeroclubs del territori, federacions aèries, empreses de fabricació i reparació d’aeronaus, escoles de mecànics, empreses de new space i noves tecnologies aeronàutiques i de l’espai. A més, també hi ha una desena de conferències previstes sobre drons i la nova mobilitat aèria, el control aeri o la formació de pilots.

La Fira, de fet, disposarà aquest any d’una part dedicada als drons. Una vintena d’empreses vinculades a aquest sector vindran a presentar les seves experiències amb aquests nous vehicles de mobilitat aèria i el seu futur. Per això també s’ha decidit organitzar, dissabte i diumenge, exhibicions de drons i demostrar les seves possibilitats. També s’ha programat un taller per a nens i nenes per tal que coneguin com funcionen els drons i la seva gestió en remot.

En la roda de premsa de presentació a la Delegació Territorial del Govern a Lleida, el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha assenyalat que amb la Fira LleidaAirChallenge “hem aconseguit crear una dinàmica molt orientada a la professionalització, de manera que no només l’hem recuperat, sinó que ha crescut i és molt més especialitzada”. Gavín ha afegit que el certamen pretén “reforçar el rol de Lleida com un referent d’aeroport industrial i de serveis, en la línia del canvi d’estratègia que es va plantejar fa uns anys”.

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha subratllat que LleidaAirChallenge  és l’única fira d’aquest àmbit a Catalunya i a l’estat espanyol. També ha incidit en el pes que tindrà en aquesta edició el sector de la nova mobilitat aèria. En aquest sentit, ha recordat que una part important de les empreses que exposaran per primer cop estan vinculades al món dels drons i les seves aplicacions. Solé ha valorat molt positivament l’increment de la seva presència atès que “entronca amb l’objectiu i els esforços del Govern perquè Lleida-Alguaire esdevingui un aeroport industrial, tecnològic i aeroespacial de referència en aquest àmbit”.

Durant la Fira també se celebrarà el campionat d’Espanya d’ULMs (ultralleugers) amb una vintena d’aeronaus que faran diferents exhibicions i que posarà en valor les instal·lacions aeroportuàries.

Aquesta Fira s’ha anat convertint en una plataforma de negoci i d’innovació perquè els expositors, públic i amants de l’aviació creïn sinergies empresarials ampliant coneixements, experiència i informació. Alhora, també té com objectiu que empreses i visitants coneguin les instal·lacions de l’aeroport per possibles usos de les mateixes. A tall d’exemple, Cosmic Research, un expositor d’edicions anteriors, actualment utilitza les instal·lacions per a fer proves dels seus coets. També l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú EFAV va obrir un nou centre de formació de mecànics aeronàutics a l’Aeroport.

A diferència d’anys anteriors, en aquesta edició es mantindrà el vol a Palma de Mallorca durant el divendres i també el diumenge ja que la Fira s’ha ubicat en un espai de la plataforma que no interfereix amb l’aviació comercial.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia