Empresa i Treball

La Generalitat organitza la sisena edició del Mercat d'Escapades per incentivar els viatges entre el públic català

La Generalitat organitza la sisena edició del Mercat d'Escapades per incentivar els viatges entre el públic català

query_builder   26 maig 2022 15:06

event_note Nota de premsa

La Generalitat organitza la sisena edició del Mercat d'Escapades per incentivar els viatges entre el públic català

  • Tindrà lloc del 27 al 29 de maig al Passeig Lluís Companys de Barcelona (al costat de l’Arc de Triomf) i reunirà 80 empreses i entitats catalanes que vendran in situ escapades per Catalunya
  • El mercat emissor català és molt important per a Catalunya ja que, tot i les restriccions per la pandèmia, el 2021 els catalans van realitzar més de 13,3 milions de viatges pel territori (+43,1%), i van generar 1.878 milions d’euros d’ingressos (+41,3%)

Des de demà i fins diumenge tindrà lloc al passeig Lluís Companys de Barcelona (al costat de l’Arc de Triomf) la sisena edició del Mercat d’Escapades, fira d’experiències impulsada per la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), on 80 empreses del territori vendran directament les seves propostes. Aquesta acció compta amb el suport dels patronats de turisme de les diputacions.

L’objectiu és incentivar entre la ciutadania els viatges de curta durada —caps de setmana, ponts, etc.— per Catalunya. Cal destacar que el mercat domèstic és molt important per a la destinació catalana. L’any 2021, els catalans i catalanes van realitzar 13,3 milions de viatges pel territori(+43,1%), i van generar 1.878 milions d’euros d’ingressos (+41,3%).

El director de l’ACT, Narcís Ferrer i Ferrer, ha explicat que "aquesta és una excel·lent oportunitat per incentivar el turisme de proximitat. Barcelona i el seu entorn és una gran bossa de potencials clients i usuaris d'experiències, interessantíssima per a les empreses del territori català”. Ferrer també ha afegit que “amb el Mercat d’Escapades donem una nova oportunitat a la ciutadania per redescobrir la nostra oferta turística, com es va fer  durant la pandèmia, perquè aquesta tornada a la normalitat consolidi els viatges de redescoberta a Catalunya entre el públic català”.

La diferència del Mercat d’Escapades respecte a un saló de turisme tradicional és que les empreses i entitats que hi participen venen la seva oferta directament al públic. Així, els visitants que durant aquest cap de setmana s’apropin fins a l’Arc de Triomf podran comprar in situ experiències turístiques diferents que els permetran descobrir la variada oferta turística de Catalunya. 

La proposta destacada d’aquesta edició del Mercat d’Escapades és el Grand Tour de Catalunya, una ruta per conèixer, descobrir, viure, tastar i gaudir del territori en vehicle. Es tracta d’un recorregut circular per descobrir l’essència de Catalunya a través d’icones culturals, paratges naturals i plaers enogastronòmics, tant al medi rural com a l’urbà en qualsevol època de l’any. Els visitants del Mercat d’Escapades podran informar-se dels diferents trams que integren aquesta ruta, així com participar a La Ruleta del Grand Tour de Catalunya i aconseguir algun dels obsequis oferts pels expositors de la fira.

Aquest mercat a l’aire lliure també comptarà amb carpes experiencials per traslladar els visitants a diversos indrets de Catalunya. Els assistents podran seure en una cadira de realitat virtual que permetrà viure un salt en paracaigudes 360º i una experiència de mapping interactiva vinculada a la Ruta del Vi DO Empordà en la qual es podran tastar dos vins de la DO mentre en gaudeixen.

El Mercat d’Escapades es complementa amb una sèrie d’activitats organitzades per empreses participants a la fira per  descobrir Catalunya des d’un altre punt de vista. L’agenda completa d’activitats està disponible a https://escasateva.catalunya.com/mercat-escapades-agenda/.

Així mateix, durant tot el cap de setmana també es podrà gaudir d’una gran varietat d’espectacles, música en directe i actuacions. El Mercat d’Escapades comptarà amb una tarda d'havaneres amb Sé, Una carretada de contes per La Guilla Teatre, vermuts musicals amb diversos artistes, un ball de bastons, un taller de castellers, una tarda de swing a càrrec de Swingmaniacs i un Vespre pop-electrònic amb Cine Núria, entre altres.

Per tal de facilitar la mobilitat dins la fira , el mercat es divideix en diferents zones organitzades per marques turístiques: Costa Brava; Pirineus, Val d'Aran i Terres de Lleida; Costa Barcelona i Paisatges de Barcelona; Terres de l'Ebre i Costa Daurada; i una zona amb l’oferta de tot Catalunya.

El Mercat d’Escapades comptarà també amb una Àrea Gastronòmica on es podran degustar tastets relacionats amb el Grand Tour de Catalunya a càrrec de l’Escola Superior d'Hosteleria de Barcelona (ESHOB).

Més informació en el web http://escasateva.catalunya.com/mercat-escapades/.

Si algun mitjà vol complementar la informació amb les declaracions d’un responsable de l’Agència Catalana de Turisme, pot posar-se en contacte amb el gabinet de comunicació a premsa.act@gencat.cat

 Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia