Igualtat i Feminismes

Igualtat i Feminismes

Igualtat i Feminismes destina més de 600mil euros a la millora dels serveis de primera acollida i d'atenció a les dones de les comarques gironines

query_builder   26 maig 2022 16:02

event_note Nota de premsa

Igualtat i Feminismes destina més de 600mil euros a la millora dels serveis de primera acollida i d'atenció a les dones de les comarques gironines

  • Els fons permetran “atendre les persones refugiades de manera més individualitzada, cosa que facilitarà el seu procés d'inclusió a la nostra comunitat”, segons explica la directora dels Serveis Territorials de Girona, Marta Casacuberta Solà.
  • La partida s’emmarca en una transferència extraordinària de 2,9 milions d’euros destinada als municipis i comarques de Catalunya que han rebut un major impacte per l’arribada de persones desplaçades per la guerra d’Ucraïna.
El Departament d’Igualtat i Feminismes reforçarà els serveis de primera acollida i els serveis d’informació i atenció a les dones de les comarques gironines amb una transferència extraordinària de 652.032,36 euros. Com explica la directora dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Marta Casacuberta Solà, els fons “venen a enfortir la xarxa territorial de tècniques i tècnics d'acollida, que des del primer moment i des de la primera línia han atès i han acompanyat les persones procedents de la guerra d’Ucraïna, que a la demarcació de Girona han arribat amb un contingent nombrós”.

En concret, de les aproximadament 21.500 persones ucraïneses acollides en aquests moments a Catalunya –tant en dispositius d’allotjament d’urgència com en xarxes familiars i de proximitat–, gairebé 5.000 es troben ubicades a la vegueria de Girona. “Aquest reforç permetrà poder atendre les persones refugiades de manera més individualitzada, cosa que facilitarà el seu procés d'inclusió a la nostra comunitat”, segons ha afirmat Casacuberta.

Els fons d’aquesta transferència extraordinària s’emmarquen en el programa de suport als ens locals, impulsat pel Departament d’Igualtat i Feminismes amb l’objectiu de garantir el bon funcionament dels serveis de primera acollida i els serveis d’informació i atenció a les dones en els territoris que han hagut de realitzar un major esforç per acollir les persones desplaçades a causa de la guerra d’Ucraïna. En total, el programa està dotat amb un import de 2.924.270,62 euros.

El reforç dels serveis de primera acollida es realitzarà a través de tres línies d’actuació: la contractació d’agents d’acollida, el finançament de serveis de traducció i la subvenció de mòduls formatius i informatius per a les persones refugiades. En particular, a la demarcació de Girona es realitzaran un total de 12 contractacions, agents d’acollida que s’ubicaran en ajuntaments de municipis de més de 20.000 habitants i en consells comarcals. Entre altres, la transferència permetrà contractar 2 tècniques o tècnics per al consistori de Lloret de Mar, i 2 per al Consell Comarcal de La Selva. A més, s’invertirà un total de 120.000 euros a reforçar el finançament dels serveis de traducció, i 20.250 euros a les activitats formatives.

En paral·lel, es destinaran 144.000 euros a augmentar els recursos d’una desena de serveis d’informació i atenció a les dones de les comarques gironines. Cal tenir en compte que la majoria de persones refugiades que han arribat d’Ucraïna són dones amb filles i fills a càrrec. Aquest finançament addicional té la finalitat de garantir el bon funcionament d’aquests serveis, que són fonamentals per al conjunt de la ciutadania.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia