Agents Rurals

Campanya Fes-te Agent Rural

Convocades 100 places d'Agents Rurals

query_builder   27 maig 2022 12:05

event_note Nota de premsa

Convocades 100 places d'Agents Rurals

  • Per primera vegada una convocatòria d'oposició del Cos d'Agents Rurals preveu una reserva del 40% per a dones
Campanya Fes-te Agent Rural
Avui s’ha publicat la convocatòria del procés selectiu per a l’accés de 100 agents a la categoria de l’escala bàsica (grup C, subgrup C1) del Cos d’Agents Rurals (CAR) de la Generalitat de Catalunya. Per primera vegada en una convocatòria al CAR el 40% d’aquestes places es reserven a dones. Les persones aspirants s’hi podran presentar des del dilluns dia 30 de maig i fins el 28 de juny.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha destacat que “la reserva d’un 40% de places per a dones permetrà avançar cap a la plena normalització del cos”. “Els cossos de seguretat i emergències s’han d’assemblar al màxim a la societat a la qual representen”, ha remarcat. Elena ha posat en valor que la primera promoció de subinspectors/es dels Agents Rurals, el passat desembre, ja incorporava un 43% de dones, i ha tornat a situar la feminització dels cossos operatius com un dels pilars centrals de la legislatura.

Per la seva banda, el director general dels Agents Rurals, Marc Costa Trachsel, ha mostrat la seva satisfacció per la publicació d’aquesta nova convocatòria d’accés a l’escala bàsica del cos, que “dona continuïtat a l’anterior de 50 places, que es va convocar el mes de juny de 2020 i que fou la primera després d’onze anys, les quals permetran consolidar el cos i començar a desplegar les diferents categories professionals i els diferents grups especials i de suport que han de conformar el Cos d’Agents Rurals”. “La convocatòria permetrà pal·liar el dèficit d’efectius de la plantilla i així millorar-ne la qualitat i la cobertura del servei a la ciutadania”, ha subratllat.

Costa també ha posat de relleu que “la reserva de places per a dones permetrà avançar cap a la igualtat i la paritat i accelerar la normalització pel que fa a gènere de la plantilla, que contràriament, al ritme actual i sense noves mesures, no es produiria fins l’any 2101”.

Malgrat l’evolució d’accés de dones al Cos d’Agents Rurals en les diferents convocatòries és positiva, les dones són actualment només el 13% dels Agents Rurals. La reserva del 40% respon al fet que el Departament d’Interior aposta per a la implantació de mesures d’acció positiva en els cossos operatius avalades per les lleis d’igualtat efectiva de dones i homes per tal d’assolir la paritat que exigeix dita normativa.

Les persones aspirants han d’haver complert els 18 anys i no superar l’edat de jubilació forçosa; tenir el títol de batxillerat, de tècnic o qualsevol altre equivalent o superior; tenir el permís de conducció de vehicles de la classe B; posseir els coneixement de nivell de suficiència de català (C1) o superior; no tenir antecedents penals i prendre el compromís de dur les armes reglamentàries, incloses, expressament, les armes de foc.

El procediment selectiu és el de concurs oposició i consta de fase d'oposició (amb proves selectives obligatòries i eliminatòries), de concurs, formativa de caràcter selectiu a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya de caràcter obligatori i eliminatori i, finalment, un període de pràctiques amb una durada de sis mesos.

Pla Estratègic

El Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024 (PECAR), aprovat pel govern el 2019, té l’objectiu d’adaptar el cos als reptes actuals, reforçar-ne la visibilitat i capacitat de comunicació, i dimensionar i adequar els recursos materials a les noves necessitats. A nivell d’efectius, preveu un increment de la plantilla fins a l’any 2024 de 300 agents, fins arribar als 800. També preveu un augment de 50 places de personal tècnic, administratiu i personal laboral per consolidar-ne l’estructura.

Actualment el CAR està finalitzant un procés selectiu per a la incorporació de 50 efectius de la categoria d’Agent de l’escala bàsica i ha resolt recentment un procés selectiu per a l’accés a la categoria de sotsinspecció de l’escala executiva. La primera promoció d’aquesta categoria està formada per 14 persones, de les quals sis són dones (43%).

Per a més informació de la convocatòria, consulta la resolució INT/1569/2022, de 23 de maig, publicada avui al DOGC i la plana web  interior.gencat.cat/festeagentrural

1  

Imatges

Fes-te Agent Rural (gràfica 1 campanya)

Fes-te Agent Rural (gràfica 1 campanya) 139

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia