• Vilagrà justifica la decisió per la “incertesa” generada pels darrers esdeveniments, “per respecte a la ciutadania” i perquè “la gent que ha de votar necessita tenir tota la informació per decidir”
Consellera Vilagrà

El Govern ha anunciat avui que posposa les consultes sobre els JJOO d’hivern fins que la candidatura estigui tancada i hi hagi un projecte tècnic definitiu. El president de la Generalitat, Pere Aragonès no ha signat aquest matí el decret de convocatòria sobre els Jocs Olímpics d’hivern, que s’havia de celebrar el dia 24 de juliol, tal com s’havia previst. Així ho ha anunciat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i Pons, en una roda de premsa posterior a la reunió de la Taula de representació territorial del projecte de candidatura als Jocs Olímpics i Paralímpics d'hivern 2030. Vilagrà ha justificat la decisió arran de la incertesa generada pels darrers esdeveniments entorn de la candidatura “per respecte a la ciutadania  i les persones que han de votar, que han de tenir tota la informació en relació amb aquesta candidatura Olímpica”, condició que a hores d'ara no es dona.

 

Vilagrà ha lamentat que una de les parts hagi trencat l’acord tècnic de la candidatura “per motius polítics” i que tot i que les últimes hores s’han intentat refer els ponts el moment actual és “incertesa”, perquè es desconeixen quines proves es disputaran a Catalunya. Ha lamentat que “els interessos polítics van entrar en joc i van trencar l’acord”. Per aquest motiu, “ara el que cal és, primer, tancar la candidatura. I fer-ho ràpid i urgent. No ens podem permetre aquesta indefinició”.

 

La consellera Vilagrà ha subratllat un cop més que a “Catalunya volem aquests Jocs Olímpics del 2030 i no hi volem renunciar”, ha assegurat que seguirà participant en les converses per tancar la candidatura i s’ha mostrat convençuda que es tirarà endavant amb una bona proposta per a Catalunya perquè "Catalunya està preparada per acollir uns Jocs". Ha manifestat que des de Catalunya “ens sentim  còmodes” amb la proposta del COE d’una candidatura “diferent” de Jocs Olímpics, una candidatura “col·laborativa i sostenible” i especialment pensant que més d'un estat pogués col·laborar aprofitant instal·lacions  ja existents, i en aquest sentit ha recordat que  “sempre hem dit que el COE ha d’estudiar totes les alternatives, totes vol dir totes”.