Agència Catalana de l'Aigua

Autoritats durant la inauguració de la depuradora de Botarell.

S'inaugura la nova depuradora de Botarell, la divuitena en servei al Baix Camp, amb una inversió superior als 2,7 MEUR

query_builder   28 maig 2022 11:27

event_note Nota de premsa

S'inaugura la nova depuradora de Botarell, la divuitena en servei al Baix Camp, amb una inversió superior als 2,7 MEUR

  • La nova depuradora incrementa en més d’un 40% la capacitat de depuració actual, adaptant-se així a les necessitats de sanejament actuals i futures
  • A més de l’ampliació de la capacitat de tractament, la depuradora garantirà una correcte eliminació del nitrogen, contribuint a la millora ambiental del barranc de l’Empedrat
  • Les divuit depuradores en servei a la comarca garanteixen el sanejament de més del 97% de la població
Les autoritats durant la inauguració de la depuradora de Botarell.
Les autoritats durant la inauguració de la depuradora de Botarell.

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, i l’alcalde de Botarell, Lluís Escoda, acompanyats per la presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa Maria Abelló, i el director del serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona Àngel Xifré, entre d’altres autoritats, han inaugurat avui la nova depuradora del municipi. Els treballs han suposat una inversió de 2,7 milions d’euros, que  inclouen l’execució dels treballs i garantir el funcionament de la planta durant un any. La nova depuradora, que s’ha construït en un termini de 12 mesos, és de tipus compacte, amb tractament de fangs activats d’aireació prolongada i reducció de nutrients.

La planta té una capacitat per tractar un cabal de 326 m3/dia (població equivalent de 2.000 habitants) i substituirà l’actual depuradora que saneja les aigües residuals del municipi, amb capacitat per tractar 200 m3/dia (població equivalent de 800 habitants). S’incrementa així en més d’un 40% la capacitat de sanejar les aigües residuals del municipi. Per tant, la nova depuradora garantirà les necessitats de sanejament actuals i futures, tenint en compte que el municipi ha doblat la seva població en els darrers 20 anys. A més d’ampliar la capacitat de tractament, la nova instal·lació garantirà una correcta eliminació del nitrogen.

La nova planta està ubicada a prop de la depuradora que fins ara estava en funcionament, però una mica més allunyada del nucli de població. Es retornaran les aigües degudament tractades al barranc de l’Empedrat, garantint una millora de la qualitat ambiental d’aquest curs fluvial.

Sanejament a Catalunya

La planificació hidrològica inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes de sanejament existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.

A data d'avui les 538 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa el Baix Camp, la comarca compta amb 18 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades per més del 97% de la seva població.

3  

Imatges

Foto 1. Autoritats durant la inauguració de la depuradora.

Foto 1. Autoritats durant la inauguració de la depuradora. 275

Foto 2. Vista aèria de la depuradora de Botarell.

Foto 2. Vista aèria de la depuradora de Botarell. 1139

Foto 3. Moment de la inauguració de la planta.

Foto 3. Moment de la inauguració de la planta. 242

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 175

`