President

El president, Pere Aragonès, durant l'acte d'inauguració del Celler de Vila-seca

President Aragonès: "En els moments més difícils res es supera de forma individual, sinó de forma col·lectiva"

query_builder   28 maig 2022 13:19

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "En els moments més difícils res es supera de forma individual, sinó de forma col·lectiva"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat a Vila-seca la reconstrucció de l’antic Celler de la cooperativa de la ciutat
  • El president ha visitat l’espai museístic de l’equipament que rememora la feina compartida lligada als conreus de vi
Imatge durant la visita{"name":"2022/05/28/13/31/52244aef-a506-421e-a2e2-65a9142e85c7.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"130"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat aquest matí el Celler de Vila-seca reivindicant el treball compartit i el cooperativisme històric de la pagesia catalana. “Hem tornat a aprendre que en els moments més difícils res es supera de forma individual, es supera de forma col·lectiva”, ha explicat fent un paral·lelisme amb la pandèmia sanitària i la crisi que ha produït. Aragonès ha ressaltat la necessitat d’aprendre d’aquella etapa i d’arribar a acords per enfortir “els grans consensos de país que ens serveixen per construir aquesta Catalunya sencera per tothom”. “Ara fa cent anys arreu de Catalunya els sindicats i les cooperatives alçaven espais com aquest. Les famoses ‘catedrals del vi’ eren projectes del cooperativisme agrari que va néixer en moments de dificultats”, ha reblat.

Amb un auditori ple, i després de visitar la zona museística, el president ha destacat el benefici que suposarà el nou centre recuperat. “Aquest edifici el van construir pagesos i pageses que sabien l’esforç que comporta el treball de la terra. Van alçar un espai que serveix per garantir vida i que ara servirà per garantir cultura, dinamització i vida pel Camp de Tarragona”, ha explicat.

Aragonès ha lloat les obres de reconstrucció d’aquest “equipament cultural punter que ha revigoritzat la seva funció social” i que, segons les seves paraules “continuarà oferint servei a la ciutadania i a Vila-seca més de 100 anys després de la seva construcció”. El president ha agraït a les autoritats locals i a la ciutadania l’esforç. “Gràcies per haver sabut posar amb tant d’encert la tecnologia i la digitalització al servei de la història i la cultura. Aquesta màxima, la de pensar en gran, la voluntat de progrés, i el reforç de l’autoestima és la que també ens hem d’aplicar com a país amb l’inconformisme, l’esperit de superació, la resiliència i la perseverança que ens caracteritza”, ha conclòs.

Durant la descoberta de la placa inaugural i la visita el president ha estat acompanyat de l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura i Xatruch, i la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès i Piqué.

Un nou espai per Vila-seca

El Celler de Vila-seca és un edifici noucentista construït entre els anys 1919 i 1920, obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roura i impulsat pel Sindicat Agrícola de Vila-seca. L’edifici es trobava en desús i des de l’any 2014 és de propietat municipal. La restauració ha buscat l’objectiu d’incrementar la competitivitat turística catalana i contribuir a la diversificació de l’oferta i desestacionalització de la demanda a través d’un projecte innovador. L’equipament consta d’un espai escènic amb capacitat per a 517 espectadors asseguts i prop d’un miler dempeus, un espai annex auxiliar per oficines, serveis i una caixa escènica fàcilment maniobrable. La superfície total del conjunt on s’ha actuat és de 3.150 m2 i el pressupost de tota l’actuació és de 8 milions d’euros amb finançament dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Ajuntament de Vila-seca.

1  

Imatges

Fotografia durant l'acte de inauguració

Fotografia durant l'acte de inauguració 55749

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia