Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Acció Climàtica convoca ajuts per 1M€ per a preparar les estratègies de desenvolupament local dels Grups d'Acció Local Leader

query_builder   30 maig 2022 16:00

event_note Nota de premsa

Acció Climàtica convoca ajuts per 1M€ per a preparar les estratègies de desenvolupament local dels Grups d'Acció Local Leader

La convocatòria s’adreça als esmentats Grups que preseleccionarà el Departament, en el marc del Pla Estratègic de la Política Agrària Comuna 2023-2027

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha convocat els  ajuts per a sufragar les despeses per a la preparació de les estratègies de desenvolupament local dels Grups d'Acció Local preseleccionats, en el marc del Pla Estratègic de la Política Agrària Comuna (PEPAC) 2023-2027. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 28 de juny.

Aquests ajuts, per un total d’1.000.000 euros, tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i van a càrrec d’una partida pressupostària del Departament per a l’any 2022, dotada amb un import màxim de 570.000 euros, la qual cosa suposa el 57% del finançament d’aquests ajuts. La resta, 430.000 euros, van a càrrec del FEADER.

L’objecte d’aquesta convocatòria és sufragar les despeses d’assistència tècnica per a la preparació i posada en funcionament de les estratègies de desenvolupament local dels esmentats grups Leader, que siguin preseleccionats pel Departament, en el marc del PEPAC 2023-2027.

Tal com establia la convocatòria per a la selecció de Grups d’Acció Local i estratègies de desenvolupament local, que el passat 20 de maig es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), el procés de selecció dels esmentats grups tindrà lloc en dues fases: en la primera es realitzarà la selecció provisional dels presentats a la convocatòria, i en la segona els preseleccionats presentaran les estratègies de desenvolupament local per a la seva aprovació.

Aquestes estratègies han d’incloure els objectius i com es preveu assolir-los, els agents que participaran en l’estratègia, una descripció de la zona d’actuació i dels recursos, les línies d’actuació, i els criteris de selecció de projectes, entre altres. També hauran d’acreditar la participació dels agents públics i privats del territori en l’elaboració de l’estratègia, promoure, com a elements transversals, la innovació, la millora del medi ambient, i la mitigació del canvi climàtic, i considerar el marc estratègic a nivell local, estatal, i europeu.

En el proper període de programació de la PAC 2023-2027, el Departament ha incorporat 19 municipis més a l’àmbit territorial del Leader, arribant als 575 municipis, que representen el 74,51 % del territori català.

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/220530_ajuts_preparatoris_estrategia_leader

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 112

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia