Salut

El conseller Argimon durant la visita al nou CAP Premià de Dalt - Víctor Català

El conseller de Salut inaugura el nou CAP Premià de Dalt - Víctor Català

query_builder   30 maig 2022 18:57

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut inaugura el nou CAP Premià de Dalt - Víctor Català

El conseller Argimon durant la visita al nou CAP Premià de Dalt - Víctor Català
El conseller Argimon durant la visita al nou CAP Premià de Dalt - Víctor Català

El conseller de Salut Josep Maria Argimon ha inaugurat aquesta tarda el Centre d’Atenció Primària (CAP) Premià de Dalt - Víctor Català, un equipament de nova construcció que dona servei a veïns i veïnes de Premià de Dalt i de Premià de Mar. El dispositiu, al carrer Amèlia,1, on abans hi havia l’antiga escola Víctor Català, va entrar en funcionament el 23 de maig.

“La inauguració d’aquest nou centre és motiu d’orgull i és un bon moment per reivindicar el paper que ha fet l’atenció primària en els darrers dos anys de pandèmia - ha dit el conseller. Gràcies a l’atenció primària estem on estem”. Argimon també ha posat en valor els beneficis que aportarà el nou edifici en la millora de les condicions laborals dels professionals i ha destacat el paper del nous rols que s’estan incorporant a l’atenció primària com els referents de benestar emocional, els nutricionistes i, més endavant, els fisioterapeutes. “És molt important incorporar aquestes altres mirades que ens han d’ajudar a la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia”, ha destacat.

Han acompanyat al conseller en la inauguració els alcaldes de Premià de Dalt, Josep Triadó, i Premià de Mar, Rafael Navarro, Elena Diaz, diputada al Parlament de Catalunya, Miquel Buch, president d’Infraestructures.cat i la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran. Després la inauguració el conseller s’ha traslladat al CAP Premià de Mar per descobrir la placa amb el nou nom del centre: CAP Premià de Mar-Doctor Gasol, en record a un professional de l’equip mort durant la pandèmia.

El CAP Premià de Dalt-Víctor Català, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), substitueix l’antic Consultori Local del barri de Cotet. Presta atenció sanitària adulta (tant a la consulta com a domicili), atenció social, atenció comunitària, cures d’infermeria i tècniques com electrocardiogrames,  extraccions i control d’anticoagulants orals, entre d’altres. A més, en aquest CAP es dona l’atenció pediàtrica de tota l’Àrea Bàsica de Salut de Premià de Mar. Així mateix, incorporarà progressivament els nous rols de professionals previstos en el desenvolupament del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, com són els referents de benestar emocional, nutricionistes i fisioterapeutes. 

El nou dispositiu compta amb 17 consultes per a medicina de família, infermeria, pediatria i treball social. També hi ha una consulta d’atenció immediata, àrea d’extraccions i aula d’educació sanitària. Per a una major agilitat en els circuits, les consultes de pediatria disposen d’un accés específic, diferenciat de l’entrada principal. També hi ha la possibilitat de fer un circuit diferenciat per a pacients respiratoris i COVID. En total el CAP té 1.216 metres quadrats distribuïts en una planta. Hi treballen 7 professionals de medicina de família, 6 de pediatria, 12 d’infermeria, 1 de treball social i 7 d’atenció a la ciutadania.  

L’edifici, construït al llarg de la pandèmia en un solar cedit per l’Ajuntament de Premià de Dalt, ha suposat una inversió de 3,6 milions d’euros.  

L’equipament dona servei a 16.200 habitants i atendrà població de Premià de Dalt (5.100) i de Premià de Mar (11.100 persones). L’emplaçament del dispositiu, en el terme municipal de Premià de Dalt però molt a prop de Premià de Mar, permet la cobertura als dos municipis. La resta de la població adulta de Premià de Dalt (4.800 persones) seguirà sent atesa al Consultori Local del Nucli Urbà de Premià de Dalt. La resta de la població adulta de Premià de Mar continuarà atesa també al CAP Premià de Mar, que ara es dirà CAP Premià de Mar-Doctor Gasol, en homenatge a un professional de l’equip que va morir durant la pandèmia.

3  

Imatges

El conseller Argimon durant la inauguració al nou CAP Premià de Dalt - Víctor Català

El conseller Argimon durant la inauguració al nou CAP Premià de Dalt - Víctor Català 55

El conseller Argimon durant la visita al nou CAP Premià de Dalt - Víctor Català

El conseller Argimon durant la visita al nou CAP Premià de Dalt - Víctor Català 69

El conseller Argimon al descobrir la nova placa del CAP Premià de Mar - Doctor Gasol

El conseller Argimon al descobrir la nova placa del CAP Premià de Mar - Doctor Gasol 105

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia