Recerca i Universitats

NAFSA 2022

El sistema universitari català estrena nou web internacional coincidint amb la fira americana d'educació superior que se celebra a Denver

query_builder   31 maig 2022 09:04

event_note Nota de premsa

El sistema universitari català estrena nou web internacional coincidint amb la fira americana d'educació superior que se celebra a Denver

  • La fira NAFSA 2022 és la primera cita internacional que reprèn el format presencial després de les restriccions per la pandèmia
  • Study in Catalonia, la marca internacional del sistema universitari català, estrena web i imatge renovada amb el focus posat en la pròxima cita global de l’educació superior que serà a Barcelona el pròxim mes de setembre
NAFSA 2022

La marca internacional del sistema universitari català, Study in Catalonia, estrena web coincidint amb la participació en la fira americana d’educació superior NAFSA 2022 que se celebra, per primer cop després de dos anys de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 de forma presencial a Denver (Colorado), des d’avui fins aquest divendres 3 de juny. El nou web internacional Study in Catalonia, impulsat pel Departament de Recerca i Universitats en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), estrena un redisseny més accessible per als estudiants internacionals que, entre d’altres, ofereix un cercador de titulacions de grau i màster, i una navegació més ràpida i intuïtiva als continguts més interessants per als universitaris d’arreu del món interessats en estudiar a Catalunya: informacions pràctiques per venir al nostre país, homologacions i convalidacions, i la presentació de les diferents ciutats universitàries, entre d’altres. Així mateix, el disseny és totalment responsiu i prioritza el format més habitual de consulta: el telèfon mòbil.

El web també incorpora la imatge renovada de la marca internacional Study in Catalonia i la campanya Stories of Human Values on estudiants i investigadors d’arreu del món expliquen en primera persona l’experiència acadèmica i vital a Catalunya. Uns testimonis que els assistents a NAFSA 2022 podran veure en l’estand de la delegació catalana al Centre de Convencions de Colorado. Es preveu que, a l’edició d’enguany de la fira, hi assisteixin milers de professionals de l’educació superior internacional de més de 100 països i que Denver es converteixi en el punt de trobada per establir nous contactes amb l’oferta universitària mundial.

La pròxima cita internacional de l’educació superior serà a Barcelona en el marc de la fira europea EAIE 2022 on Catalunya exercirà d’amfitrió. Precisament, durant la NAFSA 2022, des de l’estand d’Study in Catalonia es fa una invitació a participar en la propera conferència anual de l’European Association for International Education (EAIE) que acollirà la capital catalana entre el 13 i el 16 de setembre. Els visitants a l’estand també poden trobar tota la informació sobre les universitats catalanes i l’oferta de graus i màsters, així com aspectes pràctics per a l’estada a Catalunya dels estudiants estrangers, mitjançant codis QR.

El sistema universitari català participa a la fira NAFSA des de l’any 2010. Des de llavors ha mantingut la seva presència tant en els formats presencials com virtuals, amb la finalitat de mantenir i posicionar la presència del sistema universitari català en l’àmbit de la internacionalització i la recerca. NAFSA representa un nexe per a l’educació superior internacional i és essencial per facilitar col·laboracions entre sistemes universitaris d’arreu del món. Així doncs, la participació en aquesta fira permet conèixer les tendències de les relacions internacionals en l’àmbit de les institucions d’educació superior i intercanviar col·laboracions principalment acadèmiques i de recerca, en programes de mobilitat de grau, màsters i escoles d’estiu internacionals.

La participació en fires internacionals d’educació superior és un dels factors que expliquen l’èxit de la internacionalització del sistema universitari de Catalunya, juntament amb la qualitat i el reconegut prestigi de les seves universitats que es veu reflectit any rere any en els rànquings internacionals.

Dades del sistema universitari català

El sistema universitari de Catalunya, format per 12 universitats, té una alta capacitat d’atracció d’estudiantat internacional. Actualment compta amb 34.755 estudiants estrangers, del total de 289.369 estudiants a totes les universitats catalanes, provinents de 176 països d’arreu del món, i 150 graus i màsters s’imparteixen íntegrament en anglès. A més, les universitats catalanes es caracteritzen per una elevada qualitat docent i investigadora que les situa en un bon posicionament en els diferents rànquings universitaris internacionals. 

3  

Imatges

NAFSA 2022

NAFSA 2022 269

NAFSA 2022

NAFSA 2022 223

NAFSA 2022

NAFSA 2022 167

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia