Acció Exterior i Unió Europea

Alsina

La consellera Alsina inicia demà un viatge de treball al Sud-est d'Europa per consolidar la relació de Catalunya amb la regió

query_builder   31 maig 2022 10:43

event_note Nota de premsa

La consellera Alsina inicia demà un viatge de treball al Sud-est d'Europa per consolidar la relació de Catalunya amb la regió

  • La titular d’Acció Exterior i Govern Obert visitarà Eslovènia, Croàcia i Bòsnia i Hercegovina, on mantindrà reunions amb diverses autoritats dels països
  • Victòria Alsina i el primer ministre de Sarajevo, Edin Forto, signaran un pla de treball que aprofundeix la col·laboració entre Catalunya i el cantó bosnià fins al 2024 coincidint amb els 30 anys d’amistat entre els dos territoris

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, iniciarà demà dimecres un viatge de treball al Sud-Est d’Europa, durant el qual visitarà Eslovènia, Croàcia i Bòsnia i Hercegovina amb l’objectiu consolidar la relació de Catalunya amb aquests països. Durant el viatge, Alsina anunciarà l’obertura d’una nova oficina del Govern a Ljubljana, la capital eslovena, que reforçarà la representació que ja té el Govern des del 2017 amb la Delegació al Sud-est d’Europa. També signarà amb el primer ministre de Sarajevo, Edin Forto, un pla de treball que aprofundirà la col·laboració entre Catalunya i aquest cantó de Bòsnia i Hercegovina coincidint amb els 30 anys d’amistat entre els dos territoris.

El delegat al Sud-est d'Europa, Eric Hauck, i el director general de Prospectiva i d’Innovació en l’Acció Exterior, Joan Maria Piqué, acompanyaran la consellera Alsina durant el viatge als Balcans.

Eslovènia, seu d’una nova oficina del Govern

La primera parada del viatge de treball serà a Ljubljana, on l’alcalde de la ciutat, Zoran Janković, rebrà la consellera Alsina a l’Ajuntament per abordar la incorporació de la capital eslovena a la iniciativa Regions for EU Recovery, una iniciativa formada per més de trenta regions de deu estats membres de la Unió Europea que aplega esforços per reforçar el paper de les regions en la presa de decisions comunitàries. Alsina i Janković també abordaran la possible creació d’una Macroregió Mediterrània.

A Ljubljana, la consellera Alsina també es reunirà amb el primer president de la República d’Eslovènia, Milan Kučan, i amb Ivo Vajgl, candidat per a presidir el país a les eleccions de la tardor i impulsor de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya i de la Xarxa Parlamentària de Grups d’Amistat amb Catalunya.

L'aposta de Catalunya per establir vincles sòlids amb Eslovènia és la raó per la qual el Departament d’Acció Exterior ha impulsat l'obertura d'una oficina del Govern a Ljubljana aquest 2022. L'oficina tindrà la seu al centre de la capital i reforçarà l’estructura que el Govern té als països del sud-est d’Europa des del 2017.

Croàcia, aliança mediterrània

A Croàcia, la consellera Alsina es desplaçarà a Dubrovnik, on serà rebuda pel president de la regió de Dubrovačko-Neretvanska, Nikola Dobroslavić. L’objectiu de la trobada és promoure la cooperació entre la regió de Dubrovnik-Neretva i Catalunya i l’impuls d’una Macroregió Mediterrània, així com d’aliances per al turisme sostenible, o l’intercanvi d’experiències en economia blava, entre d’altres.

30 anys d’amistat amb Bòsnia i Hercegovina

Després de Croàcia, la consellera Alsina seguirà el viatge de treball a Sarajevo, on divendres signarà, juntament amb el primer ministre del Cantó de Sarajevo, Edin Forto, un pla de treball fins al 2024 entre el Govern de la Generalitat i el Govern del Cantó de Sarajevo. Aquest document aprofundirà l’acord de col·laboració que els dos governs tenen vigent des del 2008.

30 anys d’amistat entre Catalunya i Bòsnia han resultat enguany en la aquest pla de treball, que identifica com a àmbits de col·laboració institucional la cultura, els esports, l’economia, la recerca, la justícia, o la salut. Durant la seva visita a Sarajevo, la consellera també té prevista un reunió amb l'alcaldessa de la capital bosniana, Benjamina Karić.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia