Direcció General de Comunicació

jubilacio

El Govern aprova un acord per a la jubilació parcial del professorat dels centres concertats

query_builder   31 maig 2022 14:48

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un acord per a la jubilació parcial del professorat dels centres concertats

El Govern ha aprovat avui un acord sobre la jubilació parcial del personal de centres concertats inclòs en el pagament delegat. El Departament d'Educació assumeix el cost addicional dels contractes de jubilació parcial i de relleu, que es deriven del Reial decret llei de 2013 de mesures per afavorir la continuïtat de la vida laboral dels treballadors de major edat i promoure l’envelliment actiu del professorat de centres concertats inclòs.

A través de l’acord, el Departament d’Educació assumirà el cost addicional en matèria de cotització a la Seguretat Social d’aquesta situació laboral creada entre el contracte a temps parcial del professorat i personal tècnic que es jubila parcialment i el contracte de relleu.

Educació detallarà les condicions i requisits de la jubilació parcial en properes instruccions. Amb aquest acord, es dona compliment a una reivindicació llargament reclamada pel personal docent dels centres de titularitat concertada. La mesura entrarà en vigor l’1 de setembre de 2022. Actualment, hi ha al voltant de 950 persones que compleixen els requisits d’edat per poder-se jubilar parcialment.